Consumul de alcool nu este o strategie bună în plină pandemie de coronavirus! Anunţul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii

Marian Popovici   
în Stiri de ultima ora
29/03/2020, 11:00
Consumul de alcool nu este o strategie bună în plină pandemie de coronavirus! Anunţul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii
Consumul de alcool nu este o strategie bună în plină pandemie de coronavirus! Anunţul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii FOTO: Profimedia

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a emis o avertizare privind consumul excesiv de alcool în perioada carantinei. Consumul de alcool „nu este o strategie de urmat care să ajute” în timpul pandemiei, susţine OMS, citat de New York Post.

Consumul de alcool nu este o strategie bună în plină pandemie de coronavirus!

Dr. Aiysha Malik, oficial tehnic în cadrul departamentului OMS pentru sănătate mentală şi abuz de substanţe a recunoscut că mulţi oameni apelează la alcool în situaţiile de criză: „Consumul de alcool poate înrăutăţi lucrurile. 

Este important ca guvernul, producătorii de alcool şi comercianţii să ne amintească faptul că este cel mai bine să rămânem la 14 unităţi pe săptămână sau mai puţin. Fără să mai avem nicio rutină, am putea fi tentaţi să apelăm la alcool”, a spus Malik.

Avertismentul vine la o zi după ce Marea Britanie a adăugat magazinele de băuturi alcoolice pe lista celor „esenţiale” care au voie să rămână deschise în timpul izolării.

În lod logic, alcoolul disponibil numai pentru consum la domiciliu ar putea duce la o creştere a violenţei domestice şi a dependenţei, spune James Morris, de la Centrul Universităţii South Bank din Londra.

„Poate pentru unii, consumul de acasă va deveni mai pregnant”

Morris susţine că este greu de prezis comportamentul clienţilor în ceea ce priveşte consumul de alcool pe viitor: „Prezicerea pe termen lung a comportamentului pe care îl vor avea clienţii este foarte dificilă. 

Poate pentru unii, consumul de acasă va deveni mai pregnant, iar acest potenţial poate fi alimentat de faptul că sunt multe pub-uri care s-au închis şi multe care se vor lupta să supravieţuiască”.

Până astăzi, 28 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.452 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 1.452 de persoane confirmate pozitiv, 139 au fost declarate vindecate și externate (54 la Timișoara, 55 la București, 16 la Iași, 6 la Craiova, 6 la Constanța și 2 la Cluj).

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×