Concedieri masive la Căile Ferate! CFR Cluj va disponibiliza 1100 de angajați

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
16/01/2020, 20:24
Concedieri masive la Căile Ferate! CFR Cluj va disponibiliza 1100 de angajați
Concedieri masive la Căile Ferate Române. Sursa foto: realitatea.net

Luna martie vine cu vești foarte proaste pentru angajații Căilor Ferate Române (CFR)! Peste 1000 de salariați vor fi disponibilizați din cadrul CFR Cluj. Motivul invocat este criza economică.

Concedieri masive la Căile Ferate Române

Sindicaliștii trag un semnal de alarmă și spun că adevărata problemă o reprezintă angajații din conducere care au intrat în domeniul privat cu același domeniu de activitate!

Așadar, în martie, 1.100 de angajați din sistemul feroviar din cadrul Regionalei CFR Cluj rămân fără locuri de muncă, după cum scrie scrie Monitorul de Cluj. Oamenii vor fi disponibilizați cu 12-15 salarii compensatorii, în funcție de vechime.

CFR Cluj disponibilizează 1.100 de angajați

“Pe raza Regionalei CFR Cluj vor fi concediate 820 de persoane de la CFR Marfă, 280 de la CFR Călători și 60 de la CFR Infrastructură”, a declarat, pentru monitorulcj.ro, președintele Federației Naționale Feroviare Mișcare Comercial, Grigore Mare.

Potrivit acestuia, cea mai afectată este compania CFR Marfă, unde activitatea a scăzut cel mai mult, atât din cauza crizei economice, cât și a unor persoane din managementul companiei care au intrat în domeniul privat cu același obiect de activitate.

Angajații de la CFR Marfă vor pleca în șomaj de la 1 martie, iar restul, din 30 martie. Regionala CFR Cluj are ca arie de responsabilitate județele Cluj, Bihor, Sălaj, Satu Mare, Maramureș și Bistrița-Năsăud.

La nivel național, societățile de stat din sectorul feroviar vor concedia 10.342 de angajați în acest an, începând cu 1 martie. Cei mai mulți indisponibilizați, respectiv 6.380 de persoane, vor fi la CFR Marfă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×