Colosul eMAG a fost dat în judecată. Șeful CEL.ro cere despăgubiri uriașe și chiar are șanse să câștige!

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
31/10/2019, 18:05
Colosul eMAG a fost dat în judecată. Șeful CEL.ro cere despăgubiri uriașe și chiar are șanse să câștige!
eMAG, dat în judecată de CEL.ro. Compania cere despăgubiri uriașe. Sursa foto: newmoney.ro

Probleme pentru eMAG, cel mai important retailer din țara noastră, cu o activitate de aproape două decenii în vânzarea online de echipamente IT, electronice, electrocasnice,  articole de îngrijire personală, produse auto, articole sportive, cărți, muzică, filme și multe altele. Compania a fost acționată în instanță, pe motiv că a încălcat Legea 84/1998, privind mărcile şi indicaţiile geografice. Actul normativ în cauză reglementează, printre altele, drepturile asupra mărcilor înregistrate.

CEL.ro, în război cu eMAG

Mai concret, într-un clip video postat pe Youtube, Tiberiu Pop, șeful CEL.ro, a anunțat că a dat în judecată colosul eMAG, explicând, totodată, motivele care l-au determinat să apeleze la justiție. În perioada 02.12.2017 – 09.07.2019, retailerul şi-a promovat magazinul său online folosind marca înregistrată CEL.ro, practică ce încalcă articolul 90 din Legea privind mărcile şi indicaţiile geografice. Conform dosarului înregistrat deja la instanţă, Corsar Online, firma deţinută de Pop reclamă Dante International, compania care operează eMAG și solicită despăgubiri uriașe.

Potrivit afirmațiilor sale, în urma acestei activităţi pe care o califică drept ilegală au fost induşi în eroare peste 50.000 de clienţi, fapt ce a provocat companiei un prejudiuciu de 781.822 lei. Mai mult decât atât, Tiberiu Pop consideră că publicitatea înşelătoare a creat confuzie în rândul consumatorilor, care au ajuns astfel să considere că site-ul CEL.ro a fost cumpărat de eMAG, ceea ce nu este deloc adevărat.

Anunțul lui Tiberiu Pop, șeful CEL.ro

Prin prisma controalelor pe care CEL.ro le-a primit din partea ANAF, şi care de fiecare dată s-au soluţionat extrem de rapid şi cu sancţiuni, Pop consideră că în cazul sesizării depuse de CEL.ro împotriva eMAG instituţia statutului a făcut tot posibilul să muşamalizeze faptele.

De asemenea, sancţiunea pe care ANAF a aplicat-o, adică avertisment, este grav disproporţionată faţă de gravitatea faptelor.  De aceea acesta consideră că şi deciziile acestei instituţii ca şi în cazul consiliului monopolului au fost „influenţate” de către eMAG”, a transmis Tiberiu Pop, printr-un comunicat dat publicității de CEL.ro

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×