Colonelul Sebastian Cucoș a fost detașat la Jandarmeria Buzău. Cucoș este urmărit penal în dosarul 10 august

Adrian Ilie   
în Stiri de ultima ora
21/02/2020, 13:23
Colonelul Sebastian Cucoș a fost detașat la Jandarmeria Buzău. Cucoș este urmărit penal în dosarul 10 august
Un jandarm din Bucureşti este infectat cu coronavirus! Unitatea din care face parte a fost dezinfectată

Gheorghe Sebastian Cucoş, fost prim adjunct al Jandarmeriei Române la protestul din 10 august 2018, a fost detaşat 3 luni la Jandarmeria Buzău, transmite News.ro.

Detașare temporară

Domnul Sebastian Cucoş este detaşat la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Buzău, prin ordinul Inspectorului General, să îndeplinească activităţi specifice pe linia misiunilor de ordine publică timp de 3 luni. El este încadrat în continuare pe funcţia de director la Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti. Detaşarea este de 3 luni, începând cu data de 13 februarie 2020”, a declarat Georgiana Nazîru, purtător de cuvânt al IJJ Buzău.

Sebastian Cucoș este cercetat penal în dosarul reprimării manifestației din 10 august 2018, din Piața Victoriei. Colonelul este acuzat de complicitate la participație improprie la purtare abuzivă în formă continuată precum și pentru complicitate la abuz în serviciu.

La acea dată, Cucoș era împuternicit să ocupe funcția de șef al Jandarmeriei, iar în august 2019 a devenit șeful Jandarmeriei București.

Supraveghetor la Valea Uzului

Cucoș a coordonat, în iunie 2019, intervenția jandarmilor la cimitirul militar din Valea Uzului pentru aplanarea tensiunilor dintre români și maghiari legate de cimitirul militar din localitate.

În dosarul 10 august, mai este cercetat și Ionuț Sindile, numit la șefia Inspectoratului General al Jandarmeriei la câteva zile după represiunea din Piața Victoriei.

Un alt personaj implicat în acele evenimente, colonelul Cătălin Paraschiv, are doar calitatea de martor în dosar.

Recent, unul dintre procurorii de caz din dosarul 10 august, Doru Stoica, a cerut să iasă la pensie.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×