Cod galben de ninsori și frig! Peste jumătate de țară, afectată de avertizarea ANM

în Stiri de ultima ora
21/02/2019, 16:01
Cod galben de ninsori și frig! Peste jumătate de țară, afectată de avertizarea ANM GALERIE FOTO
meteorologii au emis o avertizare cod galben de ninsoare

Administrația Națională de Meteorologie a emis în urmă cu scurt timp o avertizare cod galben de ninsori, vânt puternic și răcire accentuată, pentru peste jumătate de țară! Valul de aer polar pătrunde în România și aduce un episod de iarnă în toată regula, cu ninsori și temperaturi de până la -20 de grade în zona de munte. Va ninge în aproape toată ţara, inclusiv la Bucureşti, după cum au anunțat meteorologii.

Atenționarea meteorologică intră în vigoare vineri, 22 februarie, la ora 14.00 și este valabilă până sâmbătă, 23 februarie, ora 16.00.

Cod galben de ninsoare adus de valul de aer polar!

În intervalul menționat se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării. Acestea vor fi mixte în Transilvania și mai ales sub formă de ninsoare în zonele montane, moderate cantitativ în Carpații Meridionali, unde se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.

În Moldova, Dobrogea, Muntenia și Oltenia, la început vor fi ploi, care se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare. Ninsoarea va fi spulberată de vântul care va prezenta intensificări temporare, cu rafale de 45…55 km/h. Local se va forma ghețuș.

Cod galben de ninsoare
Codul galben de ninsoare vine cu intensificari importante ale vantului

Vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece pentru această dată, geroasă noaptea și dimineața, mai ales în regiunile nordice și centrale, iar aceste temperaturi se vor menține până luni, 25 februarie.

În Banat, Crișana, Muntenia, Dobrogea și în sudul și centrul Moldovei vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăși 55…65 km/h și izolat 70 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare, cu viteze peste 90…100 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

Prognoza meteo pentru ziua de vineri, 22 februarie, valabilă în București

Vremea va continua să se răcească, iar cerul va fi mai mult noros. Temporar se vor semnala precipitații, sub formă de ploaie, ziua, iar seara și noaptea, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare.

Vântul se va intensifica treptat. Temperatura maximă va fi de 4…5 grade, iar cea minimă de -7…-6 grade, posibil mai scăzută în zona preorășenească.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×