Categorie: Autor:

Furtuna a făcut ravagii în ţară şi în Capitală! Doi răniţi, 167 de copaci prăbuşiţi şi 81 de maşini avariate. GALERIE FOTO şi VIDEO

Două persoane au fost rănite, 167 de copaci doborâţi de vânt în Bucureşti şi şapte în Ilfov, iar 81 de maşini au fost avariate. Acesta este bilanţul furtunii care s-a abătut ieri peste 11 judeţe şi Capitala. Vezi mai multe imagini sus, în Galeria Foto!

„Echipele ISUBIF au avut 30 de intervenţii în Bucureşti şi două în Ilfov. 146 de copaci au căzut peste 80 de maşini în capitală. Două persoane au fost rănite şi transportate la spital. În Ilfov, şapte copaci au căzut, o maşină a fost avariată şi o curte a fost inundată”, a declarat Daniel Vasile, purtător de cuvânt al ISU Bucureşti Ilfov. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi din Cupa Romaniei

Codul galben de furtună s-a resimţit în 11 judeţe şi Capitală

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), în urma fenomenelor meteorologice periculoase din ultimele 24 de ore, caracterizate de ploi şi intensificări ale vântului, s-au înregistrat efecte negative în judeţele Argeş, Braşov, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Giurgiu, Ilfov, Ialomiţa, Mureş, Timiş şi Teleorman, dar şi în Bucureşti.

Pompierii militari au intervenit, la nivel naţional, pentru evacuarea apei din 25 curţi şi beciuri inundate, dar şi pentru îndepărtarea a 167 de copaci doborâţi de vântul puternic. De exemplu, la Braşov, un copac a căzut pe două ambulanţe în curtea Crucii Roşii, în Teleorman s-a intervenit pentru degajarea a doi copaci căzuţi pe carosabil în localităţile Alexandria şi Roşiorii de Vede şi pentru evacuarea apei din 18 curţi, în localităţile Videle şi Pietroşani.

În judeţul Timiş, pompierii au lucrat la degajarea unor elemente de construcţie căzute pe carosabil în municipiul Timişoara, trei stâlpi căzuţi în localitatea Sannicolaul Mare şi trei copaci în localităţile Timişoara, Giroc şi Cosaba. Din cauza vântului extrem de puternic, porturile Constanţa Nord, Constanţa Sud, Mangalia şi Midia au fost închise.