Cod Galben de ceață în București. Mai sunt afectate alte 12 județe

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
20/10/2019, 08:23
Cod Galben de ceață în București. Mai sunt afectate alte 12 județe GALERIE FOTO
Cod Galben de ceață în București. Sursa foto: adevarul.ro

Ceața nu ne dă pace! Meteorologii au emis, duminică, mai multe avertizări cod galben de ceaţă, valabile în Bucureşti şi în alte 12 judeţe. În unele locuri, vizibilitatea va fi extrem de scăzută şi se va semnala burniţă.

Cod Galben de ceață în București

Astfel, până la ora 9.00, este cod galben de ceaţă în Bucureşti. ”Se va semnala: ceaţă ce determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 m şi izolat sub 50 m”, au transmis meteorologii.

Tot până la ora 9.00, este cod galben în judeţele Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Ilfov şi Harghita, potrivit News.ro. Şi în aceste zone, pe alocuri, ceaţa va fi atât de densă încât vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.

Cod Galben de ceață în București
Cod Galben de ceață în București. Sursa foto: ziuadecluj.ro

Ceața dă peste cap traficul și în alte zeci de localități

De asemenea, este ceată, până la ora 8.00, în zeci de localităţi din judeţele Botoşani, Iaşi, Vaslui, Bacău, Galaţi, Neamţ şi Vrancea.

În aceste judeţe, ceaţa este asociată cu burniţă, iar fenomenul este în extindere, mai ales pe văile râurilor. Vremea așadar rămâne destul de ciudată, la fel ca în ultima săptămână. Dimineața avem parte de ceață groasă și de burniță, ca după masa să avem temperaturi de vară, care ne fac să renunțăm la gecile cu care am plecat dimineața și să mergem chiar în tricou cu mânecă scurtă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×