Cod galben de ceață în 22 de județe. Evoluțiile temperaturilor în cursul zilei de azi

Dan Suta   
în Prognoza meteo
28/10/2019, 08:22
Cod galben de ceață în 22 de județe. Evoluțiile temperaturilor în cursul zilei de azi
Cod galben de ceață în această dimineață. Sursa foto: tripsawy.com

ANM a emis un cod galben de ceață valabil în această dimineață pentru 22 de județe. Vremea începe să se răcească începând de azi, dar temperaturile menținându-se în jurul valorii de 20 de grade Celsius în special în sud și sud-vest.

Cod galben de ceață în penultima zi de vară indiană

Până când se va încălzi, românii din 22 de județe vor avea parte de vreme cețoasă. Mai exact, codul galben emis de meteorologi este valabil până în jurul orei 11:30. Județele unde vizibilitatea va fi redusă sub 50 de metri (atenție șoferi și pietoni!) sunt: Buzău, Prahova, Giurgiu, Teleorman, Harghita, Olt, Dolj, Mehedinţi, Gorj, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Ilfov, Bacău, Botoşani, Galaţi, Neamţ, Vrancea, Iaşi și Vaslui.

În nordul Moldovei, Transilvania și nordul Olteniei, până în jurul orei 12:00, când soarele va ieși dintre nori, va burnița. În mai toate județele enumerate mai sus, vizibilitatea va fi redusă la 200 de metri, iar izolat la 50 de metri, în special în arealele cu altitudine înaltă sau chiar la poalele munților. Vremea va avea un aspect plăcut după ce se va disipa de tot ceața astăzi.

Vremea se va răci de miercuri seara

Cel mai cald va fi astăzi în Banat, unde se vor înregistra 22 de grade Celsius, totuși, în scădere față de ieri, când la Timișoara au fosr 23-24 de grade după amiaza. În București vor fi doar 19 grade azi, în scădere față de ieri când s-au înregistrat 21, la fel și în vestul Olteniei și sudul Moldovei. Minima va coborî azi până la 4-5 grade Celsius.

Vremea se va răci treptat în următoarele 72 de ore, iar de miercuri, când în țara noastră va pătrunde o masă de aer polar, temperaturile vor scădea chiar și cu 15 sau 22 de grade în unele zone. Cel mai frig va fi la munte, dar și în Depresiunea Transilvaniei, unde vor fi valori de -2, -3 grade. La Miercurea Ciuc va fi cel mai frig joi, cu o minimă de minus 6 grade Celsius.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×