CNAIR, avertisment cu privire la ninsoare. Măsurile pe care le pot lua și numerele la care pot apela șoferii din România

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
27/12/2019, 16:12
CNAIR, avertisment cu privire la ninsoare. Măsurile pe care le pot lua și numerele la care pot apela șoferii din România
CNAIR, avertisment cu privire la ninsoare. Măsurile pe care le pot lua și numerele la care pot apela șoferii din România *foto: facebook CNAIR

CNAIR a făcut un anunț cu privire la condițiile meteo nefavorabile de pe șoselele din România. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a publicat un video cu mașinile care curăță de zăpadă drumurile montane și a avut și un mesaj pentru șoferii români.

CNAIR, avertizare de zăpadă pentru șoferii români

Mesajul celor de la CNAIR pentru șoferii români: „Atenție! Ninge în zonele montane. Se intervine cu utilaje de deszăpezire și material antiderapant în toate zonele unde este necesar.

Ramintim că înainte de a pleca la drum puteți solicita informații cu privire la starea drumurilor naționale și a autostrăzilor, la Dispeceratul Drumuri Naționale: 021.9360, 021.264.33.33, 021.264.33.34. TELVERDE: 0800.809.360, dispecerat@andnet.ro”

Temperaturile scăzute și ninsorile specifice iernii pot crea probleme participaților la trafic. Pentru a evita neplăceri în acest anotimp, toți șoferii vor trebui să țină cont de următoarele și sfaturi:

– Autoturismul echipat cu anvelope de iarnă, lanțuri, lichid de parbriz de iarnă, chiar și lopată, pătură și rezervorul plin.
– Înainte de plecare autoturismul trebuie curățat corespunzător în cazul în care acesta este înghețat.
– Păstrați o distanță de siguranță față de autoturismele din față, chiar și atunci când drumul este negru, când sunt temperaturi negative aderența scade.
– Nu circulați cu viteză, nu bruscați autoturismul și folosiți cât mai des frâna de motor.”, se mai arată în mesajul CNAIR.

Bilanț tragic pe șoselele din România

Cei de la Poliția Rutieră au prezentat joi după-amiaza bilanțul tragic de pe șoselele din România. Astfel, în doar 48 de ore din zilele de Crăciun, s-au înregistrat 44 de accidente cu 19 morți! După acest bilanț a mai avut loc un accident cu cinci răniți în județul Neamț.

Cel mai vizibil caz este cel al fostului ministru al Finanțelor Publice, Daniel Chițoiu, cel care este acuzat că ar fi depășit neregulamentar în apropiere de localitatea argeșeană Zamfirești, fapt ce a dus la decesul a două persoane.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×