Fosta avocată Claudia Gherbovan Silinescu se retrage după numai șapte luni ca judecător! Pensia specială enormă pe care o va primi

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
15/12/2019, 18:20
Fosta avocată Claudia Gherbovan Silinescu se retrage după numai șapte luni ca judecător! Pensia specială enormă pe care o va primi
Fosta avocată Claudia Gherbovan Silinescu se retrage din magistratură după numai șapte luni. Va primi pensia specială *foto: cotidianul.ro

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) va lua în discuţie pe 16 decembrie cererea de pensionare a judecătoarei Claudia Gherbovan Silinescu. Ea doreşte să se pensioneze după ce, în luna mai 2019, a cerut judecătorilor din CSM să se întoarcă în magistratură după o întrerupere de 23 de ani cât a activat ca avocat.

Silinescu este cunoscută după ce a fost judecată şi achitată în dosarul şpăgilor de la instanţa supremă şi a fost cercetată în dosarul dispariţiei a 404 dosare de adopţii internaţionale în anii 1990, arată Europa Liberă.

O cunoscută avocată se retrage din magistratură și se pensionează după numai șapte luni

În urmă cu 7 luni, Gherbovan a cerut revenirea în magistratură și a promis în faţa judecătorilor din CSM că va rămâne în sistem până la vârsta de pensionare, adică 65 de ani.

Însă acum a depus cerere de pensionare. La 58 de ani și urmează să primească pensie specială, după numai nouă ani de activitate ca judecător. Potrivit surselor judiciare, Silinescu Gherbovan va primi o pensie de aproximativ 16.000 de lei pe lună.

Claudia Gherbovan Silinescu a motivat atunci de ce a renunțat prima oară la magistratură: „Am terminat facultatea in 1983, am avut repartiţie ca avocat în Olt, apoi am trecut în magistratură, în 1987, la judecătoria sectorului 6 și din 1993 la Tribunalul București până în 1996, când am trecut în avocatură. Am plecat din motive personale, în 1996, după ce au apărut probleme în familie referitoare la sănătatea tatălui meu.

Trebuia sa mă ocup și de fiica mea care făcea meditații pentru admiterea la liceu. Programul era mult mai flexibil, soțul fiind avocat. Am rămas cu nostalgia acestei profesii. Doresc să mă întorc pentru că m-am format ca judecător cu simțul datoriei, este profesia cu care vreau să-mi închei cariera”, a susținut atunci fosta avocată în fața judecătorilor.

Cine este Claudia Gherbovan Silinescu, avocata care va primi o pensie specială uriașă

Potrivit ziare.com, Claudia Gherbovan Silinescu este nepoata fostului general SIE Tudor Silinescu, fost consilier al premierului Adrian Năstase. Avocata a fost implicată în dosarul în care erau judecați patru judecători de la Înalta Curte, pentru mai multe fapte de corupție.

Acuzațiile DNA la adresa Claudiei Gherbovan Silinescu sunt: 2 infracțiuni de dare de mită, 2 infracțiuni de spălare a banilor și instigare la fals în înscrisuri sub semnătura privată. Un complet de 3 judecători, dar și unul de 5 au decis achitarea tuturor celor implicați în acest caz, inclusiv a Claudiei Gherbovan Silinescu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×