Citatul zilei de marți, 15 octombrie 2019. Albert Einstein despre puterea de a merge mai departe

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
15/10/2019, 13:17
Citatul zilei de marți, 15 octombrie 2019. Albert Einstein despre puterea de a merge mai departe
Fizicianul Albert Einstein ne învață să ținem capul sus și să mergem înainte. Sursa foto: newscientist.com

Citatul zilei de marți, 15 octombrie, vine de la teoreticianul de origine germană Albert Einstein care spunea că „Viața este ca mersul pe bicicletă. Pentru a-ți menține echilibrul trebuie să continui să mergi înainte”.

Albert Einstein ne învață că drumul are o singură direcție: înainte

Datorită lui Albert Einstein și IQ-ului său am învățat teoria relativității, dar și alte lucruri foarte importante. Teoreticianul nu s-a dat bătut niciodată și acest lucru ni-l transmite și nouă. Einstein ne învață că viața are o singură direcție, adică drumul merge doar înainte. Dacă vrem să facem ceva notabil în viață trebuie să găsim un echilibru și să căutăm forțele necesare pentru a face performanță.

Probabil ai căzut de foarte multe ori când ai început să mergi pe bicicletă, dar te-ai ambiționat chiar dacă aveai genunchii rupți. Ai căzut, te-ai rănit și ai plâns, dar ai continuat. La fel este și în viață. Fiecare obstacol care ne apare în cale trebuie depășit cu capul său și luat ca pe o lecție.  Renunță la roțile ajutătoare, la oamenii care te trag în jos și mergi înainte. Nu ai nevoie de un  bagaj emoțional în plus dacă vrei să performezi.

Einstein a descoperit teoria relativității
Albert Einstein este cel de-al doilea cel mai inteligent om de pe Pământ. Sursa foto: playtech.ro

Albert Einstein pe lista celor mai inteligenți oameni ai lumii

Cunoscutul teoretician Albert Einstein s-a născut într-o familie evreiască din Germania și a emigrat în Statele Unite ale Americii în 1933. În America a dezvoltat teoria relativității și a lucrat ca profesor universitar la Berlin și Princeton. Einstein are al doilea cel mai inteligent om care a trăit pe acest Pământ, conform unui studiu făcut de Descoperă. Pe listă sunt incluse personalităţile cu o rată a IQ-ului peste 200.

Primul loc este ocupat de Johann Goethe care a creat prima teorie a evoluției, a pus bazele chimiei, dar a fost și un geniu literal. Goethe a scris opera celebră „Faust”. Pe al doilea loc este Albert Einstein renumit pentru teoria relativității, iar podiumul este ocupat de pictorul renascentist, arhitect, muzician, matematician Leonardo da Vinci. El este cel care a creat portretul Mona Lisei și a vorbit despre elicoptere cu mult timp înainte ca acestea să fie inventate.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×