Citatul zilei, 23 septembrie 2019. Winston Churchill îl spunea cu patos în 1945

Bogdan Solomon    Catalin Nae   
în Stiri de ultima ora
23/09/2019, 12:20
Citatul zilei, 23 septembrie  2019. Winston Churchill îl spunea cu patos în 1945
Whinston Churchill, cel mai important om politic al secolului trecut. Sursa foto: adevarul.ro

Citatul zilei de luni, 23 septembrie 2019, vine de la nimeni-altul decât Winston Churchill, una dintre cele mai reprezentative figuri politice ale secolului trecut. Atât viața, cât și scrierile sale descriu în cel mai mic detaliu criza acestei perioade, care a făcut mii și mii de victime.

Winston Churchill ne îndeamnă să nu renunțăm niciodată

Success is not final, failure is not fatal: it is the courage to continue that counts (Succesul nu este final, eșecul nu este fatal: doar curajul de a continua contează cu adevărat)”, spunea Churchill în 1945, iar cuvintele sale au trecut testul timpului și continuă să fie valabile.

Chiar dacă reputația sa a avut de suferit de-a lungul vremii, fostul prim-ministru britanic rămâne în viziunea multora cea mai emblematică personalitate politică pe care secolul XX ni l-a lăsat în amintire. Supranumit  „Omul secolului”, Winston Churchill a vorbit și acționat de fiecare dată cu o înțelepciune demnă de invidiat. În plus, avea capacitatea de a gândi lucrurile în profunzime pe termen lung, devenind astfel un adevărat lider.

Winston Churchill și vorbele sale pline de înțelepciune. Sursa foto: theatlantic.com
Winston Churchill și vorbele sale pline de înțelepciune. Sursa foto: theatlantic.com

Tot ce trebuie să știi despre Winston Churchill

Născut la 30 noiembrie 1874 în palatul Blenheim din Woodstock, Oxfordshire , descendent al ducilor Marlborough, Winston Churchill a uimit lumea cu talentul său de jurnalist, orator, scriitor (premiul Nobel pentru Literatură în 1953), pictor (a pictat în stil impresionist, tablourile sale sunt expuse la Muzeul Luvru sub numele de Charles Morin), fiind bineînțeles şi un temut politician. S-a stins din viaţă la 24 ianuarie 1965, zi pe care a prezis-o chiar cu 10 ani înainte, marcat de pierderea tatălui său, care s-a stins din viață tot pe 24 ianuarie.

În cei 90 de ani de viaţă, Churchill a avut multe oportunităţi de a influenţa evenimentele mondiale, şi în timp ce opiniile privind succesele şi eşecurile lui sunt diverse, cu toții au admis faptul că era înzestrat cu o inteligență rară. Churchill este o sursă de citate frecvent folosită, şi însuşi generalul De Gaulle l-a descris ca pe un „mare campion al unei mari aventuri şi marele artizan al unei mari istorii”. După retragerea din viaţa politică în 1954, a locuit la conacul Chartwell, unde şi-a creat un mic univers, având aici lebede negre, vaci bălţate alb cu negru, peşti în iazuri etc. Dorea să fie remarcat şi chiar remarcabil; de aici provine şi bogăţia decorului micului său univers de la Chartwell.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×