Cinema Scala este de vânzare! Proprietarul cere o întreagă avere

Unul dintre localurile de patrimoniu al Bucureștiului caută să își schimbe proprietarul. Este vorba despre cinematograful Scala, celebru loc de întâlnire pentru tineretul de altă dată, înainte de apariția cinema-urilor de tip multiplex.

Scala are o istorie zbuciumată, care datează din anii ’30. Cinematograful, care era extrem de popular în perioada comunistă, a fost scos din uz din 2015, după tragedia de la Colectiv. Acum proprietarul caută să își scoată banii pe el și cere pentru cinema nu mai puțin de 4,5 milioane de euro.

Cinema Scala este de vânzare, la un preț destul de piperat

Anunțul de vânzare al cinematografului Scala apare pe site-ul imobiliare.ro. Acesta are un preț de 4,5 milioane de euro, iar proprietarul a explicat în anunțul de vânzare că Scala poate fi cumpărat de cineva care își dorește un club sau un restaurant.

„Clădire fost cinematograf, situată pe Bulevardul Magheru, construită în 1935, care poate fi transformată în club, restaurant, sală de evenimente, având suprafața construită de 1.000 de metri pătrați, suprafață utilă de 700 de metri pătrați, prețul ceurt de proprietar este de 4.5 milioane de euro, plus 1% comision firmă”, se arată în anunțul de vânzare al cinematografului.

Istoria încărcată a cinematografului Scala

Cinematograful Scala face parte dintr-un întreg bloc care nu se află într-o stare foarte bună. Blocul Scala, cu un cinematograf la parter, este un monument istoric construit în 1935. Clădirea a fost proiectată de Rudolf Frankel, unul din arhitecţii Berlinului.

Blocul Scala avea aer condiţionat în momentul inaugurării, ceea ce reprezenta o inovație pentru perioada respectivă. În perioada comunistă, Scala a devenit unul dintre principalele cinematografe din Bucureşti, alături de Patria.

Din păcate, odată cu explozia multiplexurilor, a scăzut interesul pentru acest cinematograf. Din 2015, clădirea a mai fost folosită pentru câteva evenimente, iar un cult religios a folosit-o pentru slujbe, pe o perioadă de timp.

Cinematograful este închis, la fel și clădirea Ciclop, de câțiva ani. Împreună cu palatul BCR, ele au fost retrocedate proprietarilor, vechea familie Bragadiru. Din păcate, urmașii acelei familii nu au bani să le restaureze și consolideze.