Cine va fi testat pentru coronavirus în București. Gabriela Firea a anunțat persoanele care au prioritate

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
30/03/2020, 18:53
Cine va fi testat pentru coronavirus în București. Gabriela Firea a anunțat persoanele care au prioritate
Cine va fi testat pentru coronavirus în București. Gabriela Firea a anunțat persoanele care au prioritate. Sursa foto: Hepta

Gabriela Firea, primarul Capitalei, a anunțat cine va fi testat pentru coronavirus în București și a prezentat categoriile care vor avea prioritate.

Capacitatea de testare a crescut în București de 8 ori

Primarul Capitalei a anunțat, luni, că a crescut de 8 ori capacitatea de testare în București, datorită achiziționării unor echipamente speciale, informează Mediafax.

Gabriela Firea a transmis că au fost cumpărate patru aparate de testare RT PCR şi un extractor ARN. Datorită acestor achiziții, capacitatea de testare din București pentru noul coronavirus a crescut de 8 ori.

„Noi am mărit capacitatea de testare în Bucureşti cu patru noi aparate şi, în plus de aceste patru aparate noi, un extractor, am crescut viteza de testare, precum şi capacitatea de 8 ori”, a spus Gabriela Firea, primarul Capitalei.

Edilul Municipiului București a anunțat cu această ocazie și cine va fi testat mai întâi pentru coronavirus. Astfel, Firea spune că prioritate vor avea cadrele medicale, persoanele aflate în carantină, precum și cei cu simptome specifice infecției cu coronavirus.

Cine va fi testat pentru coronavirus în București

„Mă refer la persoanele care se află în carantină, care s-au întors din zonele roşii, din Spania, din Italia, din Germania, persoanele care prezintă simptome, precum şi cele care s-au întâlnit cu persoane care au venit din zonele roşii, precum şi cadrele medicale, toate acestea sunt priorităţile noastre”, a mai spis Firea.

Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei, anunța zilele trecute că până joi va fi pus în funcțiune cadrul tehnic prin care urmează să fie testați peste 10.000 de bucureșteni pentru coronavirus.

Detaliile despre efectuarea testelor vor fi comunicate ulterior de Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului „Matei Balș”, mai spunea viceprimarul Municipiului București.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×