Cine sunt părinţii cântăreţei Vlăduţa Lupău. Cu ce se ocupă mama şi tatăl acesteia

Daniel Scripcaru   
în Stiri mondene
02/02/2020, 11:17
Cine sunt părinţii cântăreţei Vlăduţa Lupău. Cu ce se ocupă mama şi tatăl acesteia
Vlăduţa Lupău este şi medic veterinar. Sursa foto: cluju.ro

Generaţia tânără încearcă să promoveze şi să ducă mai deparate folclorul românesc. Printre aceştia se numără şi artista Vlăduţa Maria Lupău.

Cine sunt părinţii cântăreţei Vlăduţa Lupău

Cântăreaţa de muzică populară Vlăduţa Maria Lupău, 25 de ani, este cunoscută la noi în ţară, precum şi în străinătate, scrie cluju.ro. Vlăduţa face cu greu faţă concertelor şi spectacolelor, dar ca să ajungă aici nu a fost deloc uşor. Interpreta şi-a făcut debutul pe piaţa muzicală încă de la 4 ani.

Dragi prieteni, pe la 4 ani am avut primul spectacol unde trebuia să cânt o melodie împreună cu fratele meu. No’ şi am urcat noi pe scenă, oameni ne-o aplaudat! Că eram mici şi cred că şi tare simpatici şi eu deja mi-am luat-o în cap cred. De ce? Pentru că atunci când trebuia să încep prima strofă eu am început cu un plâns de toată frumusețea după care am ieșit în glorie de pe scenă! Adică am rupt-o la fugă. Cam asta e un moment fain (râde)„, a povestit Vlăduţa Maria Lupău.

Cum a ajuns cântăreaţă Vlăduţa Maria Lupău

Vlăduţa a câştigat mai multe premii muzicale până acum, din care amintim: Premiul I la Festivalul Naşional Rapsodia Românească, Premiul I la Festivalul Naţional Maria Lătăreţu, Marele Premiu Maria Tănase…etc.

Împrejurările care m-au făcut să aleg acest fain drum au fost date de soartă. De ce zic asta?! Pentru că părinții mei lucrau de zori şi de asta m-au dat la Clubul Copiilor din orașul meu natal, Şimleu Silvaniei; ca să petrec timpul cu copii făcând diferite activități.

Acolo, spre marele meu noroc , am „bătut” la o uşă unde scria „Folclor”. Păşind acel prag, am întâlnit omul care stă la baza a tot ceea ce înseamnă azi „Vlăduța Lupău”. Am întâlnit-o pe doamna profesor Cornelia Neaga, căreia îi mulțumesc din suflet pentru tot ceea ce azi însemn ca artist„, a spus Vlăduţa Maria Lupău.

O a doua pasiune a Vlăduţei Maria Lupău, pe lângă muzica populară, sunt animalele, aceasta fiind o mare iubitoare de animale. Astfel, cântăreaţa de muzică populară a urmat cursurile de Medicină Veterinară, facultate în cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca, devenind medic veterinar. Acum, artista îşi dă doctoratul în cadrul aceleiaşi facultăţi.

Dragostea pentru animale vine de la părinţi. Cu ce se ocupă părinţii artistei

Am ales această facultate, deoarece este tradiție de familie. Mama este medic veterinar, iar tata inginer zootehnist. Dar, bineînţeles, şi pentru dragostea faţă de animale. Îmi place tare mult, motiv pentru care urmez studiile doctorale din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca.

A fost greu în ultimii ani de facultate. Efectiv eram pe drum şi la școală. Într-adevăr, aş minți să spun că nu am mai lipsit uneori de la facultate, dar întotdeauna am recuperat în avans sau după, toate laboratoarele pierdute. A fost greu din cauza oboselii, dar a fost fain! Iar azi, mă mândresc cu faptul că sunt medic veterinar„, a mai spus artista.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×