Cine este românul ucis în atacul armat din Germania! Vili Viorel Păun ieșise la cumpărături în cartierul turcesc

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
21/02/2020, 08:52
Cine este românul ucis în atacul armat din Germania! Vili Viorel Păun ieșise la cumpărături în cartierul turcesc GALERIE FOTO
Vili Viorel Păun locuia de câțiva ani în Germania. Sursa foto - facebook

La puţine momente după ce Ministerul Afacerilor Externe a confirmat decesul s-a aflat și cine este românul ucis în atacul armat din Germania! Vili Viorel Păun avea 23 de ani și era din județul Giurgiu, localitatea Singureni.

Cine este românul ucis în atacul armat din Germania!

Tânărul se afla de câțiva ani în Germania, acolo unde lucra curier. Locuia alături de părinți în Hanau, mama lui fiind chiar verișoara primarului din Singureni. Devastat de veste, edilul Marian Pătuleanu a spus că nepotul lui a fost ucis în propria mașină de atacator, Tobias R., care apoi s-a sinucis.

„Este adevărat, am vorbit cu rudele copilului. Este adevărat, maşina în care se afla era a lui. Este ceva terifiant. Era tânăr, avea 23 de ani. Stătea în faţa restaurantului, în maşină.

Vili Viorel Păun ieșise la cumpărături în cartierul turcesc

Nimeni din România nu a luat legătura cu familia decedatului, nicio autoritate. La momentul actual nu se ştie când va fi adus în ţară, era singur la părinţi”, a declarat Marian Pătuleanu, primarul din Singureni, în direct, la România TV.

Conform unchiului său, Viorel ieșise la cumpărături în cartierul turcesc unde a avut loc atentatul, atunci când a fost împușcat mortal chiar în mașina sa.  De altfel, imaginea care a devenit reprezentativă pentru atentatul care a avut loc este exact mașina românului ucis

„Ieșise de la muncă, a vrut să-și ia un suc, n-a mai apucat să iasă din mașină și acel terorist, nu știu cum să-l numesc, a ieșit din chioșcul respectiv și a tras asupra lui. Nu știu mai multe detalii, cred că a murit pe loc.

Era singurul copil la părinți. Stăteau în Germnaia de 5,6 ani. Sunt în stare de șoc! Nu-mi găsesc eu cuvintele, dar părinții…”, a mai spus primarul din Singureni.

La câteva ore după atentat, într-o piață din Hanau, un grup de români s-a strâns aproape de locul atacului sângeros și a aprins lumânări în memoria lui Viorel Păun. Alte câteva sute de persoane de origine germană au luat parte la o acțiune civică de comemorare a victimelor ucise în orașul lor.

În total, în atac au fost ucise 11 persoane cu vârste cuprinse între 21 şi 44 de ani. Autorul atacului, un individ de 43 de ani, şi mama acestuia, în vârstă de 72 de ani, au fost găsiţi morţi de autorităţi într-un apartament.

 

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×