Cine este Marius Valentin Parfenie! Atacatorul din Brăila are antecedente

Maria Cristina   
în Instant Articles
12/11/2018, 14:30
Cine este Marius Valentin Parfenie! Atacatorul din Brăila are antecedente

Marius Valentin Parfenie este tânărul, în vârstă de 20 de ani, care a furat un automobil, a înjunghiat un bărbat și a gonit în trombă pe străzile din Brăila, oprindu-se în ușile mall-ului din oraș. În drumul său, Mariu Valentin Parfenie a făcut 10 victime. Bărbatul pe care l-a înjunghiat a ajuns la spital pe masa de operație, iar alte câteva victime au necesitat îngrijiri medicale.

Un bărbat  a povestit pe o rețea de socializare despre un alt incident violent ce-l implică pe tânăr, în care ar fi băgat un bărbat în spital, după ce i-ar fi aplicat o „corecție”, împreună cu tatăl său.

UPDATE, 12 noiembrie, ora 14.30: Atacatorul de la mall Brăila, Marius Valentin Parfenie, a fost dus în fața instanței. Primele imagini cu el au fost făcute publice pe debraila.ro. Bărbatul nu a mai scos un cuvânt astăzi în fața jurnaliștilor.

Atacatorul din Brăila, Marius Valentin Parfenie, are un trecut îndoielnic

Iată ce a scris bărbatul care îi cunoaște trecutul agresorului din Brăila:

„Marius Valentin Parfenie, șoferul drogat care a comis atacul de la mall în Brăila are un trecut violent. În 2015, tânărul a bătut cu sălbăticie un bărbat, împreună cu tatăl său, și l-a băgat în spital. Tribunalul l-a lăsat însă în libertate și a decis ca să fie supravegheat pentru o perioadă de 6 luni. Pe 3 aprilie 2015, Marius Valentin Parfenie, pe atunci minor, a fost protagonistul unui incident deosebit de violent. Şi-a lovit victima cu pumnii și picioarele. Înfuriat după discuția aprinsă, tatăl șoferului a vrut să se răzbune. Împreună cu fiul său a venit la poarta bărbatului, să-i ceară socoteală.

Bărbatul a ieșit din casă cu o bară de fier. S-au auzit din nou amenințări, iar tatăl lui Parfenie i-a smuls proprietarului ranga din mână și a început să-l lovească cu ea. La rândul său, Marius Parfenie a început să-l lovească. L-a bătut cu pumnii și picioarele. În stare gravă, bărbatul a fost spitalizat la secția de chirurgie toracică a Spitalului din Brăila. Diagnosticul a fost traumatism toracic închis, fracturi trei coaste, traumatism facial, fractură dublă mandibulă.

Marius Parfenie la masa unui bar din Brăila
Marius Parfenie la masa unui bar din Brăila

Marius Parfenie și-a recunoscut fapta

La audieri, Marius Parfenie și-a recunoscut parțial fapta, spunând că i-a aplicat doi pumni în față victimei. De asemenea, a încercat să își apere tatăl spunând că acesta nu a fost implicat în bătaie, ci, de fapt, ar fi vrut să îl despartă. Pentru agresiunea comisă, tribunalul a dispus condamnarea la 8 luni de închisoare a tatălui lui Parfenie. Instanța a decis însă suspendarea și a stabilit un termen de doi ani.

Lăsat în libertate și supravegheat de mamă, tânărul, care la pronunțarea verdictului avea 18 ani, a primit o pedeapsă mult mai blândă. În cazul lui Marius Parfenie, instanța a decis ca el să fie supravegheat pe o perioadă de 6 luni pentru săvârșirea de loviri sau alte violențe. Conform deciziei, încredințarea supravegherii și îndrumării tânărului a revenit chiar mamei sale.

Agresorul Marius Valentin Parfenie la o terasă

Marius Valentin Parfenie a abandonat școala

De asemenea, Marius Parfenie a fost obligat ca, pe durata executării măsurii educative a supravegherii să urmeze un curs de pregătire școlară sau de formare profesională, să se prezinte la Serviciul de Probațiune Brăila, la datele fixate de acesta.

Tatăl și fiul agresori au fost obligați și să plătească daune materiale.

Tânărul a făcut recurs. Anchetatorii au spus că tânărul a abandonat școala la 13 ani, dar a lucrat și a obținut venituri. Până atunci, nu era cunoscut cu antecedente penale.

Parfenie și tatăl său au făcut recurs, iar apelul s-a judecat la Galați. Sentința a fost dată în noiembrie 2017, iar recursul a fost respins.

Atacul de la mall din Brăila

La un an după respingerea apelului și la 3 ani după agresiune, Marius Parfenie a comis atacul de la mall în Brăila. Tânărul a înjunghiat o persoană, i-a furat mașina, cu care a spulberat apoi mai mulți oameni. `Trebuie să curgă sânge pentru această țară`, a fost el auzit strigând într-o înregistrare video, filmată în momentul în care a fost imobilizat”, a scris un cunoscut al atacatorului din Brăila.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×