Cine este Greta Thunberg, tânăra de 17 ani nominalizată la premiul Nobel pentru Pace

Bogdan Solomon   
în Stiri mondene
15/03/2019, 19:30
Cine este Greta Thunberg, tânăra de 17 ani nominalizată la premiul Nobel pentru Pace
Tânăra care a inspirat întreaga lume, nominalizată la premiul Nobel

Sute de mii de oameni au Sute de mii de oameni din întreaga lume au ieșit astăzi în stradă,  pentru a trage un semnal de alarmă privind încălzirea globală și lipsa măsurilor de prevenire a acestui fenomen. În centrul manifestațiilor s-a aflat o adolescentă de 17 ani, care ar putea să devină cea mai tânără persoană laureată cu premiul Nobel pentru Pace.

Tânăra care a impresionat o lume întreagă poate primi premiul Nobel

Este vorba despre suedeza Greta Thunberg, care a început să protesteze singură, nemulțumită de indiferența cu care tratează autoritățile subiectul legat de încălzirea globală. Se întâmpla cu 6 luni în urmă, însă acum fetei i s-au alăturat sute de mii de oameni,  pornind o adevărată mișcare în întreaga lume.

Adolescenta este cea care a organizat mișcarea studenților care protestează pentru climă și în scurt timp a devenit o adevărată inspirație pentru o organizație internațională care luptă împotriva schimbărilor climatice. Mai mult decât atât, trei parlamentari norvegieni au nominalizat-o la premiul Nobel pentru Pace.

Greta a uimit întreaga lume cu protestul său
Greta a uimit întreaga lume cu protestul său

Greta Thunberg, nominalizată la premiul Nobel, la doar 17 ani.

„ Am propus-o pe Greta pentru că, dacă nu facem nimic pentru a împiedica schimbările climatice, acestea vor fi cauza războaielor, conflictelor și a (crizei) refugiaților” , a declarat parlamentarul socialist norvegian Freddy Andre Ovstegard.

Greta Thunberg a inițiat o mișcare a maselor pe care o consider o contribuție majoră pentru pace” , a mai spus omul politic norvegian.

Povestea Gretei a început în urmă cu șase luni. În fiecare vineri, aceasta pleca de la școală și mergea în fața Parlamentului Suedez, pentru a protesta față de pasivitatea afișată de autorități pentru problema încălzirii globale.

Deși a fost criticată inițial pentru că lipsea de la școală, gestul ei s-a transformat rapid într-o adevărată sursă de inspirație. Din ce în ce mai mulți elevi din întreaga lume i-au urmat exemplul, iar mișcarea nu se oprește aici.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×