Cine este Dan Marinescu, numit şeful comunicării la PLUS, partidul lui Dacian Cioloş. A fost redactor şef Adevărul

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
16/10/2019, 13:48
Cine este Dan Marinescu, numit şeful comunicării la PLUS, partidul lui Dacian Cioloş. A fost redactor şef Adevărul
Dan Marinescu, fost redactor șef la Adevărul, este noul purtător de cuvânt al PLUS *foto: adevarul.ro

Noile partide de pe scena politică fac în continuare „achiziții” de marcă din presă. Astfel, PLUS, partidul fostului premier Dacian Cioloș, și-a angajat un nou purtător de cuvânt. Ese vorba despre fostul redactor-șef la „Adevărul”, jurnalistul Dan Marinescu, arată cei de la paginademedia.ro.

Dan Marinescu, fost redactor-șef Adevărul, noul purtător de cuvânt al PLUS

Informația afost confirmată de surse din partid. Dan Marinescu a fost redactor-șef la „Adevărul” în ultimii 6 ani de zile până să își dea demisia de la conducerea ziarului în luna august a acestui an, după cum arată sursa citată. El fusese înlocuit la conducerea site-ului de către Daniel Gorgonaru, șef al ediției de Weekend. De altfel, cei de la Adevărul Holding arătaseră într-un comunicat de presă că Marinescu trebuia să se ocupe de dezvoltarea unor noi produse importante pentru trust, dar se pare că acesta a decis să aleagă o nouă carieră.

Este a doua achiziție din presă făcută de Alianța USR – Plus, după ce cei din USR au anunțat că cel care conducea Europa FM, jurnalistul Teodor Tița, a fost primit în echipa de comunicare a celor de la USR.

Dan Marinescu, fost redactor șef la Adevărul, este noul purtător de cuvânt al PLUS
Dan Marinescu, fost redactor șef la Adevărul, este noul purtător de cuvânt al PLUS *foto: adevarul.ro

Dan Marinescu a fost implicat în mijlocul unui scandal de cenzură chiar în cadrul „Adevărul”

Noul purtător de cuvânt al partidului Plus a făcut înconjurul presei acum doi ani, când a fost acuzat de către un subaltern, jurnalistul Mircea Barbu, că i-ar fi cenzurat un interviu. Concret, este vorba despre discuția pe care Barbu a avut-o în 2017 cu Roger Stone, consilierul de campanie al președintelui american Donald Trump.

Astfel, Marinescu a vrut ca din interviu să fie scoase două întrebări despre care a considerat că nu au legătură cu subiectul interviului, după o conversație pe care a avut-o cu echipa lui Stone. „E adevărat că am discutat cu cineva din staf-ul lui care n-a cerut, era pur și simplu o rugăminte. Eu așa m-am și exprimat la telefon: dacă s-ar putea pentru sobrietatea interviului să le scoatem. Eu atunci am judecat foarte rapid și am zis ok, pentru că oricum nu erau o miză”, și-a explicat Marinescu decizia, într-un interviu acordat ulterior, tot pentru paginademedia.ro.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×