Cine este Dan Marinescu, numit şeful comunicării la PLUS, partidul lui Dacian Cioloş. A fost redactor şef Adevărul

Noile partide de pe scena politică fac în continuare „achiziții” de marcă din presă. Astfel, PLUS, partidul fostului premier Dacian Cioloș, și-a angajat un nou purtător de cuvânt. Ese vorba despre fostul redactor-șef la „Adevărul”, jurnalistul Dan Marinescu, arată cei de la paginademedia.ro.

Dan Marinescu, fost redactor-șef Adevărul, noul purtător de cuvânt al PLUS

Informația afost confirmată de surse din partid. Dan Marinescu a fost redactor-șef la „Adevărul” în ultimii 6 ani de zile până să își dea demisia de la conducerea ziarului în luna august a acestui an, după cum arată sursa citată. El fusese înlocuit la conducerea site-ului de către Daniel Gorgonaru, șef al ediției de Weekend. De altfel, cei de la Adevărul Holding arătaseră într-un comunicat de presă că Marinescu trebuia să se ocupe de dezvoltarea unor noi produse importante pentru trust, dar se pare că acesta a decis să aleagă o nouă carieră.

Este a doua achiziție din presă făcută de Alianța USR – Plus, după ce cei din USR au anunțat că cel care conducea Europa FM, jurnalistul Teodor Tița, a fost primit în echipa de comunicare a celor de la USR.

Dan Marinescu, fost redactor șef la Adevărul, este noul purtător de cuvânt al PLUS *foto: adevarul.ro

Dan Marinescu a fost implicat în mijlocul unui scandal de cenzură chiar în cadrul „Adevărul”

Noul purtător de cuvânt al partidului Plus a făcut înconjurul presei acum doi ani, când a fost acuzat de către un subaltern, jurnalistul Mircea Barbu, că i-ar fi cenzurat un interviu. Concret, este vorba despre discuția pe care Barbu a avut-o în 2017 cu Roger Stone, consilierul de campanie al președintelui american Donald Trump.

Astfel, Marinescu a vrut ca din interviu să fie scoase două întrebări despre care a considerat că nu au legătură cu subiectul interviului, după o conversație pe care a avut-o cu echipa lui Stone. „E adevărat că am discutat cu cineva din staf-ul lui care n-a cerut, era pur și simplu o rugăminte. Eu așa m-am și exprimat la telefon: dacă s-ar putea pentru sobrietatea interviului să le scoatem. Eu atunci am judecat foarte rapid și am zis ok, pentru că oricum nu erau o miză”, și-a explicat Marinescu decizia, într-un interviu acordat ulterior, tot pentru paginademedia.ro.