Cine este Anca Vlad, singura femeie din TOP 300 Capital cu o avere de 360.000.000 de euro

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
09/12/2018, 12:29
Cine este Anca Vlad, singura femeie din TOP 300 Capital cu o avere de 360.000.000 de euro
Anca Vlad, singura femeie din top 10 cei mai bogați români

TOP 300 făcut de Capital a surprins-o și pe Anca Vlad, pe locul al 9-lea ai celor mai bogați români. Ea este femeia care a creat „Farmacia Inimii, Catena”. Femeia are 61 de ani și are o afacere de succes în domeniul marketing-ului. Compania de la început se numea Fildas-Catena, acum este una din cele mai cunoscute și iubite de români, ajungând lider în retail farma.

 „Cel mai ai important capital al firmei este încrederea. De fapt, aceasta este şi deviza noastră. Este o companie în care relaţia dintre furnizorii noştri, noi şi clienţii pe care îi avem se bazează în primul rând pe încredere. Avem un renume foarte bun atât în ţară, cât şi în străinătate.” Anca Vlad este  cosiderată un etalon pentru femeile din domeniul afacerilor.

Anca Vlad, singura femeie din top 10 ai celor mai bogați români

Anca Vlad este singura femeie din topul 10 al celor mai bogați români creat de Capital. Aceasta are o avere de 360 de milioane de euro și are afaceri în mediul farmeceutic. Se pare că pasiunea pentru cifre a veit încă din liceu, după care a decis să urmeaze cursurile de la Academia de Studii Economice din București. După terminarea facultății, Anca Vlad a a fost repartizată tot în Capitală, la o companie din industria lemnului-Silvarom. „Un prim mentor în cariera mea a fost Andrei Menhardt, directorul de atunci al Silvarom, în timpul liber şi în concedii, lucram ca traducător la conferinţe internaţionale şi apoi ca organizator de evenimente pentru Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR).

Anca Vlad, milionară
Anca Vlad, milionară

Aşa am cunoscut oameni de la multe companii internaţionale de medicamente, chimia fiind specialitatea mea de traducător”, a spus aceasta. De asemenea, a mai lucrat și la CCIR, în anul 1987, ca director de țară pentru compania străină SmithKline Beecham. Pharmaceuticals, din Anglia. Desigur că nu a mai stat pe gânduri, iar după ce a acumulat atâta experiență, Anca Vlad decide să-și înfințee propria  firmă, de altfel și prima firmă de marketing consulting din România.  „Aquafresh în trei culori”, reclama iubită de copii, a fost făcută tot de Anca Vlad.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×