Cine e Marius Oprea, cel care susține că partidul PLUS e înființat de un securist

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
19/01/2019, 13:43
Cine e Marius Oprea, cel care susține că partidul PLUS e înființat de un securist GALERIE FOTO
Istoricul Marius Oprea susține că partidul PLUS e înființat de un securist

Istoricul Marius Oprea susține că Partidul Libertății, Unității și Solidarității (PLUS) e înființat de un securist! Într-un articol publicat vineri, Marius Oprea, căruia i se mai spune și vânătorul de securiști, a scris că în spatele înregistrării partidului PLUS la Tribunalul București se află Alexandru Iordache, fost maior de securitate înainte de anul 1989.

„‘Eminența cenușie’ din spatele partidului condus de Dacian Cioloș este de fapt o mai veche cunoștință: anchetatorul meu de la Securitate, fostul maior de la Direcția de cercetări penale, Alexandru Iordache. Toți fondatorii, aşa cum apar pe site-ul Tribunalului Bucureşti sunt de la Casa de avocatură ‘Iordache & Partners’, fondată în 1992 de Alexandru Iordache, personaj care mi-e mai cunoscut mie, lui Caius Dobrescu și Sorin Matei drept ‘maiorul Alexandru’ de la Securitate, coordonatorul anchetei penale la care am fost supuși în vara anului 1988”, scrie istoricul Marius Oprea în articolul său.

Marius Oprea, istoric
Marius Oprea, istoric

Istoricul Marius Oprea susține că partidul PLUS e înființat de un securist

Istoricul Marius Oprea susține că fiul fostului său anchetator este acum secretar general al partidului PLUS.„Secretarul general al partidului condus de Dacian Cioloș este Iordache Adrian Alexandru (managing partner la Iordache Partners) și fiul fostului nostru anchetator, maiorul Alexandru, de la Serviciul de anchete penale al Securității Municipiului București. Preşedintele partidului este o anume Daneş Raluca Florina (senior associate la firmă) și vicepreşedinte este Iordache Iulia (soţia secretarului general și nora lui Alexandru Iordache). Partidul Libertății, Unității și Solidarității condus de Dacian Cioloș a fost înființat, așadar, ca partid de familie al fostului meu anchetator de la Securitate”, susține Marius Oprea.

După ce a citit articolul în care Marius Oprea susține că partidul PLUS e înființat de un securist, Dacian Cioloș a ieșit cu o reacție. „(…) Articolul care a apărut astăzi va ajuta PLUS să fie mai bun, deși nu are nicio legătură cu jurnalismul. Asocierea numelui meu cu oameni pe care nu îi cunosc este un lucru mizerabil. La fel de mizerabilă este și afirmația că ar exista o eminență cenușie în spatele meu. Nu am judecat și nici nu voi judeca vreodată oamenii în funcție de rudele lor, ci în funcție de faptele lor. În mod ironic, ‘jurnalistul’ care semnează atacul de astăzi are același nume de familie ca unul dintre cei mai controversați oameni politici din România. (…)”, a declarat Cioloș.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×