Cine e Adrian Anisie, soţul ministrului propus la Educaţie, Monica Anisie. A lucrat director în DNA-ul din MAI

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
31/10/2019, 10:20
Cine e Adrian Anisie, soţul ministrului propus la Educaţie, Monica Anisie. A lucrat director în DNA-ul din MAI GALERIE FOTO
Monica Anisie ar putea conduce Ministerul Educației. Sursa foto - facebook

Soţul ministrului propus la Educaţie, Monica Anisie, Adrian Anisie este obișnuit cu funcțiile înalte în stat. La începutul lunii iunie, Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNMR) anunța numirea comisarului șef Anisie, fost Director în cadrul Direcției Anticorupție din MAI, în funcția de Șef al Departamentului CNMR pentru Combaterea Infracționalității. Trebuie specificat că Adraian Anisie a condus Direcţia Anticorupţie pentru Municipiul Bucureşti şi Judeţul Ilfov.

Cine e Adrian Anisie, soţul ministrului propus la Educaţie, Monica Anisie

De remarcat că această direcție care în conformitate cu competenţele conferite de lege, desfăşoară activităţi de cercetare penală în lucrări penale, delegări ale unităţilor de Parchet şi ale Direcţiei Naţionale Anticorupţie precum şi activităţi de primire a sesizărilor cetăţenilor referitoare la acte sau fapte de corupţie săvârşite de personalul MAI. ”CNMR a stabilit cu Procurorul General al României un Grup de Lucru comun pentru realizarea Strategiei Naționale pentru Prevenirea și Combaterea Infracționalității.

Astfel, am decis constituirea departamentului pentru combaterea infracționalității pe care îl va conduce domnul Comisar Șef Anisie. Am toată încrederea în profesionalismul și energia lui Adrian și sunt convins că va forma o echipa de profesioniști care să construiască la nivel tehnic împreună cu Parchetul General, o strategie cât mai adecvată vulnerabilităților actuale ale Romaniei”,  a declarat Alexandru Cumpănașu, Președinte al CNMR.

A lucrat director în DNA-ul din MAI

Monica Anisie a fost inițial președintele PNL Sector 2. Profesoară de meserie, aceasta a ajuns inspector general adjunct în București în perioada guvernării PDL. Apoi a fost secretar general adjunct în mandatul lui Daniel Funeriu la Ministerul Educației. Monica Anisie l-a urmat pe Funeriu la Cotroceni când acesta s-a dus consilier al lui Băsescu. Anisie a lucrat ca secretar de stat în Ministerul Educației Naționale.

A ocupat funcția din martie 2016 până în ianuarie 2017 pe vremea vremea guvernului Cioloș, fiind numită de ministrul „tehnocrat” Adrian Curaj. Ulterior, profesoara a ajuns consilier al Președintelui Iohannis și director în cadrul Ministerului Educației.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×