China se laudă cu o nouă performanță: va construi o fabrică de măști medicinale în doar șase zile. Lucrările au început deja

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
17/02/2020, 19:15
China se laudă cu o nouă performanță: va construi o fabrică de măști medicinale în doar șase zile. Lucrările au început deja
China se laudă cu o nouă performanță: va construi o fabrică de măști medicinale în doar șase zile. Lucrările au început deja. Sursa foto: Hepta

Autoritățile chineze profită de epidemia de coronavirus pentru a scoate în evidență rapiditate de a construi noi spații. Acum, China anunță că va construi o fabrică de măști medicinale în doar șase zile, asta după ce, în urmă cu câteva săptămâni, a doborât propriul record de construcție a unui spital.

China anunță că va construi o nouă fabrică de măști în doar șase zile

China anunță acum că intenționează să transforme o clădire industrială din Beijing într-o fabrică de măști medicinale în doar șase zile, pentru a putea face față cererii enorme pentru acest produs, anunță Agerpres.

Epidemia de coronavirus a dus la epizarea stocurilor de măști medicinale, astfel că autoritățile chineze vor construi o altă fabrică ce va avea ca obiectiv realizarea de măști medicinale.

Și cum totul în China se face la superlativ, autoritățile de la Beijing au anunțat că în doar șase zile o nouă uzină va produce produsele ce ajută la stoparea răspândiriii virușilor.

Astfel, noua uzină ar urma să producă în jur de 250.000 de măști medicinale pe zi. Potrivit presei chineze, lucrările la noua unitate de fabricare au început deja luni și, după cum ne-am obișnuit, muncitorii lucrează non-stop, în schimburi, pentru ca proiectul să fie finalizat sâmbătă.

Statul chinez, campion mondial la construcții. A ridicat două spitale în câteva zile

Ritmul extrem de alert al realizării noii fabrici ne aduce aminte de cele două spitale de campanie construite de China la Wuhan, epicentrul epidemiei de coronavirus.

Acolo, cele două spitale au fost construite în doar câteva zile, de la zero, după cum arătau imaginile filmate în acea perioadă.

Măștile medicinale au devenit extrem de căutate în China, nu doar de angajații din sectorul medical, ci și de publicul larg, mai ales că folosirea acestora reprezintă cea mai simplă și eficientă măsură de protecție împotriva virușilor.

În acest context, autoritățile de la Beijing au încurajat producătorii de echipamente medicale să majoreze producția de măști, pentru a face față cererii.

Luna trecută, firma CMmask, unul dintre producătorii chinezi de măşti medicale, care asigură 30% din piaţa internă, a anunţat că primeşte în fiecare zi comenzi pentru cinci milioane de măşti, de peste 10 ori mai mult decât nivelul normal.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×