Celebrul Chef Dean Corbett (56), cunoscut în orașul Louisville (Kentucky, SUA) ca „Deano”, a suferit un atac de cord în această duminică și a murit. Cariera lui Corbertt a început în Dallas la Chandler’s Landing Yacht Club, iar mai târziu la Ram’s Head Restaurant. După aceste experiențe, potrivit bibliografiei sale, a realizat că adevărata sa chemare este în domeniul gastronomiei.
Chef Dean Corbett s-a mutat în Louisville în 1982, lucrând la restaurantul de patru stele Casa Grisanti. Deano a devenit unul dintre cei mai buni Chefi din prestigiosului cartier Manhattan, New York, Statele Unite.
Corbett a preluat conducerea restaurantului Equus în 1985 , redenumindu-l Jack’s Lounge în 2000, după tatăl său. În 2007 a mai inaugurat un restaurant Corbett într-o casă veche din secolul XIX, iar mai târziu, în 2010, a fuzionat cele două restaurante, Equus și Jack’s.
În 2009, Chef Corbett a fost unul dintre cei șase bucătari care au primit prestigiosul premiu „Honorable Order of the Golden Toque”.
În luna mai a acestui an, Dean Corbett a vândut afacerea Equus și Jack’s Lounge prietenului și partenerului său de afaceri, Jared Matthews.
Bucătarul Corbertt a fost extraordinar de iubit în ultimii 30 de ani, iar acest lucru nu se datorează multiplelor premii și distincții pe care le-a primit și câștigat. El a încântat audiența și la TV, apărând în show-uri de excepție precum „The Today Show” de pe NBC și pe canalul Cooking, în emisiunea „Food(ography)”.
„Corbett a readus comunitatea orașului Louisville în topul priorităților”, scrie pe pagina restaurantului pe care l-a condus.
Dean Corbett a fost o prsonalitate extrem de complexă. Acesta s-a remarcat prin numeroase acte de caritate pe care le-a făcut. A fost un filantrop dedicat, care a ajutat o mulțime de fundații pentru copii și evenimente caritabile precum American Heart Association, APRON Inc., Juvenile Autism, Juvenile diabetes, March of Dimes and Multiple Sclerosis.