Cezara Dafinescu, dezvăluiri despre Zoe Ceaușescu! Ce făceau Nicolae și Elena Ceaușescu: ”De câte ori iubea pe cineva, iubitul dispărea”

Alexa Serdan   
în Stiri mondene
16/10/2019, 10:48
Cezara Dafinescu, dezvăluiri despre Zoe Ceaușescu! Ce făceau Nicolae și Elena Ceaușescu: ”De câte ori iubea pe cineva, iubitul dispărea”
Actrița Cezara Dafinescu a fost prietenă bună cu Zoe Ceaușescu, fiica soților Ceaușescu. Sursa foto: gandul.info

Cezara Dafinescu a fost prietenă cu singura fiică a cuplului Elena și Nicolae Ceaușescu. Zoe Ceauşescu a avut mai multe iubiri pasagere, dar de fiecare dată iubiții dădeau bir cu fugiții. Se pare că vinovați pentru asta erau, conform spuselor actriței, chiar părinții lui Zoe Ceaușescu. 

Iubiții lui Zoe Ceaușescu dispăreau când dragostea era mai intensă

Celebra actriță Cezara Dafinescu a avut o relație foarte apropiată cu familia Ceaușescu. Actrița teatrului românesc a recitat în tinerețe pentru Elena și Nicolae Ceaușescu, dar a fost și prietenă cu singura lor fiică, Zoe. Istoricii spun că fiica fostului președinte comunist a primit la naștere numele de Zoia, de la eroina rusoaică Zoia Kosmodemianskaia, dar numele i-a fost schimbat ulterior în românescul Zoe fără intervenția stării civile.

Zoe Ceaușescu a fost o rebelă și a vrut mereu să iasă din cuvântul celebrilor săi părinți. Cezara Dafinescu a povestit că mergea cu Zoe Ceaușescu la o vrăjitoare care le citea în cafea. Fiica soților Ceaușescu întreba mereu unde au dispărut iubiții ei. „Zoia avea probleme cu Elena Ceaușescu. De câte ori iubea pe cineva, iubitul dispărea”, a dezvăluit actrița, scrie a1.ro.

Zoe a fost singura fiică a soților Ceaușescu
Zoe Ceaușescu nu știa unde dispar iubiții ei. Soții Ceaușescu se ocupau mereu de bărbații de care se îndrăgostea. Sursa foto: a1.ro

Zoe Ceaușescu a avut o viață amoroasă tumultoasă

Zoe Ceaușescu s-a îndrăgostit de mai multe ori, dar aventura cu Petre Roman, viitorul premier al României, a rămas celebră. Relația amoroasă a fost relatată de Ion Mihai Pacepa și a fost confirmată și de alte persoane, însă Petre Roman nu a vorbit niciodată despre această relație. Cert este că, Zoe Ceaușescu și Petre Roman au fost văzut plimbându-se prin Herăstrău ținându-se de mână. Elena Ceaușescu i-a cerut colonelului de Securitate Dumitru Burlan să o ducă în parc pentru a se convinge de acest lucru. Cei doi s-au despărțit la intervenția soților Ceaușescu, iar Petre Roman a primit aprobare pentru studii în Franța.

După această relație destul de tumultoasă Zoe Ceaușescu a avut mai multe iubiri pasagere. Fiica soților Ceaușescu s-a iubit cu ziaristul Mihai Matei și cu scriitorul Petru Popescu. Niciunul dintre bărbații pe care i-a iubit Zoe nu au fost pe placul părinților, până l-a cunoscut pe Mircea Oprean, un inginer din Sibiu care era și cadru universitar la Politehnică. Despre el Elena Ceaușescu spunea că are un dosar bun și „se poartă frumos și nu se atinge de băutură”. Mircea Oprean avea să devină mai târziu soțul lui Zoe Ceaușescu, mai exact la trei ani după ce s-au cunoscut, în aprilie 1983.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×