Marcel Ciolacu, după CEx : Cred că PSD trebuie condus de o persoană care are şi anumite victorii UPDATE

Adrian Ilie   
în Stiri de ultima ora
10/02/2020, 14:58
Marcel Ciolacu, după CEx : Cred că PSD trebuie condus de o persoană care are şi anumite victorii UPDATE
Ședință a Comitetului Executiv Național al PSD

Comitetul Executiv Naţional al PSD s-a reunit luni pentru a stabili strategia parlamentară a partidului față de proiectul alegerilor anticipate inițiat de către președintele Iohannis împreună cu liberalii, precum şi pentru a hotărî data cCongresului. Deşi social-democraţii ar trebui să aibă în luna februarie un congres, data acestuia nu a fost stabilită la acest CEx.

UPDATE: Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD, a declarat că va decide pe 19 februarie dacă va candida sau nu Congres.

”Discuţia din data de 19 o să fie lămuritoare. Consider în continuare că nu este o prioritate Congresul. Prioritatea este strategia partidului şi organizarea pentru alegeri să fim pregătiţi orice variantă de alegeri. Domnul Claudiu Manda o să fie şeful de campanie, dânsul va lucra îndeaproape cu domnul Mihai Tudose, doi oameni care ştiu să facă alegeri şi care au câştigat alegeri”, a anunţat  Ciolacu, după şedinţa CEx.

Marcel Ciolacu consideră că PSD trebuie condus de o persoană care a reputat victorii politice.

”Îmi place să mă uit la istoria, nu neapărat îndepărtată, şi recentă, şi să învăţ din greşelile altora, chiar dacă deranjează sau nu. Cred că preşedintele Partidului Social Democrat – încă cel mai mare partid din România – trebuie condus de o persoană care are şi anumite victorii. Este insuficient să revendici scaunul de preşedinte al Partidului Social Democrat doar în virtutea faptului că ai, la un moment dat, vremelnic, cea mai înaltă funcţie din partid în statul român”, a completat Ciolacu.


Firea vrea ca Ciolacu și Grindeanu să-și împartă funcțiile

Vreau ca luni, când ne reunim toţi colegii din ţară, să avem o discuţie serioasă în ceea ce priveşte viitoarea strategie a PSD, să închidem discuţiile în ceea ce priveşte modificările la statutul PSD şi, nu în ultimul rând, să decidem data Congresului”, a declarat Marcel Ciolacu, duminică, la Conferinţa extraordinară a PSD Bucureşti, potrivit Agerpres.

De asemenea, conducerea PSD dezbate și intenția președinților Camerelor, Marcel Ciolacu și Titus Corlățean, de a sesiza Curtea Constituțională ca urmare a desemnării drept candidat la postul de prim-ministru a unei persoane care a pierdut deja încrederea Parlamentului.

Înainte de ședință, Gabriela Firea s-a pronunțat pentru soluția ca Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu să candideze în tandem pentru primele două funcții de conducere de la Congresul PSD.

Cred că ar trebui să stabilim care să fie următoarea conducere a PSD, bineînţeles mergând şi pe ideea de competiţie, dar o competiţie între noi nu care să livreze ştiri negative presei şi prin intermediul presei către alegători, să fie dezamăgiţi de noi. Mi-aş dori ca ambii să fie în noua conducere, şi domnul Ciolacu, şi domnul Grindeanu. Acum cu numărul 1 şi 2, partidul hotărăşte”, a afirmat Firea.

Dăncilă nu candidează la nicio funcție

Fostul președinte al partidului, Viorica Dăncilă, a anunțat că nu va candida la vreo funcție în viitoarea echipă de conducere, dar și-a arătat sprijinul pentru Marcel Ciolacu.

Vedem dacă preşedintele interimar va candida, eu sper să candideze şi sper să ne pregătim cât mai repede pentru alegeri. Îl susţin pe domnul Ciolacu, a preluat partidul într-o perioadă dificilă, am văzut că a coordonat foarte bine trecerea moţiunii de cenzură”, a spus fostul prim-ministru.

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, nu s-a pronunțat în favoarea vreunui candidat, dar a spus că este nevoie ca alegerea noii conduceri să aibă loc cât mai repede, în condițiile în care se apropie alegerile locale și, posibil, cele anticipate.

E o necesitate să se producă acest Congres, pentru că ne apropiem de alegerile locale şi, în consecinţă, toate partidele trebuie să aibă conduceri stabile, statutare. Dacă va candida domnul Ciolacu sau oricine va candida, vom evalua aceste candidaturi”, a spus Buzatu.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×