Cele mai simple și rapide 5 rețete de prăjituri pentru weekend. Sunt gata în 10 minute

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
11/01/2020, 15:50
Cele mai simple și rapide 5 rețete de prăjituri pentru weekend. Sunt gata în 10 minute
5 rețete dulci, gata în numai 10 minute. Sursa foto: Pinterest.com

Dacă tot este weekend și simți nevoie de ceva dulce, dar nu ai mult timp liber încearcă rețetele de mai jos. Pe lângă faptul că sunt gustoase și arată ca la cofetărie, sunt gata în numai 10 minute. Fie că este un desert preparat la cuptor, fie că trebuie să stea la frigider nu rata rețetele următoare.

1. Prăjitură din pișcoturi și cremă de mascarpone

Pentru a pregăti această prăjitură de vară ai nevoie doar de 5 ingrediente. Prin urmare pentru acest desert simplu și rapid sunt necesare: 600 de ml de smântână lichidă pentru frișcă, 500 de grame de mascarpone, circa 400 de grame de pișcoturi, 2 linguri de zahăr pudră și un plic de zahăr vanilat.

Cum se prepară: smântâna lichidă se mixează într-un bol peste care se adaugă treptat zahărul pudră și cel vanilat. La final se va încorpora și brânza mascarpone. Într-o tavă tapată cu hârtie de copt se vor pune pișcoturile, iar peste acestea se va turna jumătate din crema de mascarpone.

Se mai așază un strat nou de pișcoturi și se distribuie restul de cremă. Ulterior, deasupra se mai pune un strat de pișcoturi. Prăjitura se poate orna cu ciocolată albă dată pe răzătoare și se ține la frigider timp de cel puțin 3 ore înainte de a fi servită.

2. Prăjitura Twins cu biscuiți, gata în numai 10 minute

Prăjitura Twins are nevoie de câteva ingrediente simple pe care le are orice gospodină în casă. Acestea sunt 300 de grame de ciocolată cu lapte, 300 de grame de caramele, 200 de grame de biscuiți, 75 de grame de unt de calitate și o cană de lapte.

Mod de preparare: biscuiții se fărămițează și se amestecă cu untul. Compoziția obținută se pune într-o tavă tapată în prealabil cu puțin unt. Separat caramelele se topesc împreună cu laptele la bain marie amestecându-se continuu.

Crema se toarnă peste biscuiți. Ciocolata se topește și ea tot mai bain marie și se toarnă peste prăjitură. Desertul trebuie să stea câteva minute la frigider pentru a se lega și a se întâri compoziția cremei. Poftă bună!

3. Crumble cu prune dulci și zemoase

Ingrediente: 100 de grame de fulgi de ovăz, 100 de grame de unt, 3 linguri de făină albă, 250 de zahăr, o jumătate de lingură de scorțișoară, 700 de grame de prune coapte, 2 linguri de amidon și coaja și zeama de la o lămâie.

Mod de preparare: Prunele se spală și se taie cubulețe după care se amestecă cu zahăr, amidon, coaja și zeama de la lămâie. Într-un bol separat se amestecă făina cu fulgii de ovăz, zahărul, scorțișoara și unt până când se topește. Amestecul de fructe pe pune într-o tavă unsă, iar deasupra se adaugă ingredientele uscate.

Prăjitura trebuie să stea la cuptor la circa 180 de grade. Desertul trebuie să stea la cuptor pentru aproximativ o oră sau până când se rumenește deasupra. Prăjitura se poate servi caldă, dar și rece cu înghețată de vanilie, spre exemplu.

4. Prăjitură cu biscuiți și cremă de ciocolată

Ingrediente: 300 de grame de biscuiți populari, 100 de grame de cicolată neagră sau cu lapte, 6 ouă și un praf de sare.

Mod de preparare: Ciocolata se topește într-o oală încăpătoare în care se va amesteca mereu. Când este gata se lasă să se răcească. Cele 6 ouă se separaă în două boluri separate, iar albușurile se bat spumă cu un praf de sare. Peste gălbenușuri se adaugă ciocolata răcită și o treime din spuma de albuș.

Ulterior, se adaugă și restul de spumă de albuș. Într-o tavă se pun biscuiții și crema în straturi. Prăjitura trebuie să stea la rece minim două ore pentru a se întări crema. Desertul se poate servi imediat.

5. Cheesecake

Ingrediente: un kilograme de brânză de vaci, 200 de grame de zahăr, 5 ouă, 2 plicuri pudding de vanilie, o lămâie, 250 de grame de smântână pentru frișcă, un plic de zahăr vanilat și 3-4 linguri de dulceață, în funcție de preferințe.

Mod de preparare: Toate ingredintele se pun într-un castron și se mixează până se formează un aluat omogen, dar care curge ușor. Aluatul se toarnă într-o formă cu pereții detașabili care a fost înainte unsă cu unt și zahăr. Tava va sta la cuptor pentru aproximativ o oră.

Frișca, zahărul și zahărul vanilat se bat până se obține o cremă fină. Se poate adăuga opțional și întăritor pentru frișcă. Această frișcă se întinde pe toate suprafața cheesecake-ului și deasupra se mai adaugă dulceața.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×