Cele mai dramatice aspecte ale COVID-19 nu sunt prezentate la televizor! Mărturiile cutremurătoare ale doctorilor: „Nu putem arăta niciodată imaginile acestea!”

Marian Popovici   
în Stiri de ultima ora
28/03/2020, 16:44
Cele mai dramatice aspecte ale COVID-19 nu sunt prezentate la televizor! Mărturiile cutremurătoare ale doctorilor: „Nu putem arăta niciodată imaginile acestea!”
Cele mai dramatice aspecte ale COVID-19 nu sunt prezentate la televizor! Mărturiile cutremurătoare ale doctorilor Nu putem arăta niciodată imaginile acestea! FOTO: Profimedia

În fiecare zi, presa arată statisticile provocate de coronavirus: număr de îmbolnăviri, decese, vindecaţi, teste efectuate şi declaraţiile celor care ne conduc şi care iau măsuri pentru evitarea răspândirii crizei. Însă, la tv nu se vede ceea ce se întâmplă la terapie intensivă şi unde există lupta cu acest demon. 

Cele mai dramatice aspecte ale COVID-19 nu sunt prezentate la televizor!

CNN a intrat în prima linie şi a vrut să creioneze şi imaginile care nu sunt prezentate publicului larg. Doctorii care sunt depăşiţi de numărul uriaş de bolnavi, cazurile grave de coronavirus care nu le permit pacienţilor nici măcar să respire.

Esther Choo, medic într-un spital de urgenţă din Statele Unite a vorbit şi despre faţa nevăzută a coronavirusului de către publicul larg: „Jumătate dintre interviurile de la televizor pe care le-am văzut cu oamenii care se simt bine şi cei enervaţi că n-au fost testaţi. Dar nu este adevărat faţă a acestei pandemii. 

Nu putem arăta niciodată imaginile acestea, dar este îngrozitor”

Adevărul este că cei mai bolnavi pacienţi sunt… E îngrozitor. Încearcă cu tot dinadinsul să respire, se simte cât de mult au nevoie de oxigen. Sunt confuzi, trişti. Nu putem arăta niciodată imaginile acestea, dar este îngrozitor”, spune Choo.

Doctorul a făcut şi o comparaţie: „Cum ar fi apocalipsa zombie dacă am avea doar descrieri verbale ale celor care sunt zombie, dar nu le-am arăta niciodată?” 

La terapie intensivă, totul este ocupat cu pacienţi COVID-19 intubaţi”

Spitalele din New York sunt supraaglomerate după valul uriaş de îmbolnăviri din Statele Unite: „Rikki Lane, un doctor care lucrează la spitalul Elmhurst de mai bine de 20 de ani a spus că unitatea a făcut faţă primului val de tsunami. 

Ea a comparat scenele din secţia de urgenţă cu un garaj supraaglomerat unde medicii trebuie să mute pacienţii în diverse locuri pentru a accesa pacienţii blocaţi pe targă”, se arată în articolul din CNN.

Meredith Case, un doctor rezident în statul american Columbia a scris pe Twitter: „Presa nu reflectă realitatea noastră. La terapie intensivă, totul este ocupat cu pacienţi COVID-19 intubaţi. Astăzi a fost cea mai rea zi pentru toată lumea, dar mâine va fi mai rău”

Statele Unite a devenit ţara cu cele mai multe cazuri de coronavirus din lume. În SUA, numărul bolnavilor de COVID-19 a depăşit 100.000, până acum înregistrându-se 1700 de decese.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×