Cele mai bune 10 filme ale anului 2019. Topul IMDB de la jumătatea anului

Fanii filmului nu se pot plânge de oferta pe care cinematografele le-a făcut-o în primele șase luni din 2019. Mai multe pelicule cu supereroi au fost lansate în acest an, inclusiv ultimul Avengers – Endgame, care conduce de departe la capitolul încasări. Toate filmele cu supereroi apar în top 10 IMDB pentru prima jumătate a anului. Surpriza însă e dată de locul 1, unde se află noul film al lui Quentin Tarantino, care deocamdată a putut fi văzut doar în cerc restrâns în cinematografele americane.

Top 10 cele mai bune filme în prima jumătate a anului 2019, potrivit IMDB

9,6 este nota primită de „Once Upon a Time … in Hollywood”, ultimul film al lui Quentin Tarantino în care joacă Leonardo DiCaprio, Brad Pitt și Margot Robbie. Filmul te poartă în Hollywood-ul anului 1969, când un actor și dublura sa caută faima în necruțătoarea lume californiană. Chiar dacă pelicula va fi lansată oficial abia peste o lună, ea a primit laude enorme de la critici.

Podiumul IMDB pentru prima jumătate a anului 2019 este completat cu două creații din Universul Marvel. Mai întâi pe locul doi se află epicul Avengers – Endgame, cu o notă de 8,7, în timp ce animația Spider-Man: Into the Spider Verse (Omul – Păianjen: În lumea păianjenului) a primit nota 8,5. Top cinci este completat de ultimul film din seria Toy Story (Povestea jucăriilor 4), care a adunat nota 8,3, în timp ce pe locul cinci ne întâlnim din nou cu Omul – Păianjen, de data asta în ultimul film din seria Marvel, Spider-Man: Far From Home, care a primit nota 8.

Spider-Man este prezent în top 10 al filmelor de pe IMDB în prima jumătate a anului 2019

Comediile domină top 10 din clasamentul IMDB

Pe locul 6, tot cu nota 8, se află a treia parte a thriller-ului John Wick, care îl are în rolul principal pe Keanu Reeves. Pe locul 7 se află o nouă animație, partea a treia din Cum să-ți dresezi dragonul („How to train your Dragon”), care are nota 7,6. Pe locul 8 se află adaptarea poveștii lui Aladdin, în timp ce pe 9 este comedia Familie de-a gata și pe locul 10 singurul film din Universul DC, Shazam!

Top 10 IMDB în prima parte a anului 2019

  1. Once Upon a Time… in Hollywood, nota 9,6
  2. Avengers: The Endgame, nota 8,7
  3. Spider-Man: Into the spider verse, nota 8,5
  4. Toy Story 4, nota 8,3
  5. Spider-Man: Far from Home, nota 8
  6. John Wick: Chapter 3 – Parabellum, nota 8
  7. How to train your Dragon 3, nota 7,6
  8. Aladdin, nota 7,4
  9. Instant Family, nota 7,4
  10. Shazam!, nota 7,3