Cele 5 alimente care nu se strică niciodată! Totul ține de cum le depozitezi

Dan Suta    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri mondene
18/06/2019, 13:41
Cele 5 alimente care nu se strică niciodată! Totul ține de cum le depozitezi
Cum s-au scumpit alimentele din cauza crizei. Foto : pixabay

Știai că există cel puțin 5 alimente care nu se strică niciodată? Pentru a prelungi termenul de valabilitate al anumitor produse totul ține de cum le depozitezi. Unele alimente pot fi păstrate la rece, în frigider, iar altele trebuie ținute la lor răcoros, în debara, nu neapărat în congelator. Iată câteva lucruri pe care e bine să le știi.

Alimente care nu se strică niciodată

Din seria alimentelor care nu se strică niciodată fac parte mierea de albine, orezul alb, cafeaua instant, mălaiul și oțetul alb. Pentru a te bucura de aceste alimente și ingrediente o perioadă cât mai lungă de timp trebuie să știi cum să le depozitezi, căci ele pot fi folosit și peste 3 ani de la prima utilizare în diferite preparate culinare.

Mierea de albine: Mierea trebuie ținută într-o borcan bine închis și trebuie să ai grijă să nu se cristalizeze, căci atunci își pierde din valorile nutritive. Mierea se depozitează, în general, într-un loc rece și întunecos, nu neapărat în frigider. Dacă ai o debara, o pivniță, le poți folosi pentru a ține borcanele cu miere.

Orezul se ține în saci de cânepă. Sursa foto: pixabay.com

Mălaiul se ține în pungi de hârtie

Orezul alb: Această cereală, curățată de coajă, poate rezista zeci de ani, cu excepția să nu fie gărgărițe sau furnici în încăperea în care este păstrat. Acest orez poate rezista mult timp dacă este ținut în saci groși de cânepă.

Oțetul alb: Pentru a se păstra nealterat pentru o perioadă mai lungă de timp, oțetul trebuie ținut în recipiente bine închise, în general în sticle de plastic. În timp, acest oțet își poate schimba culoare căpătând o tentă gălbuie, însă nu își modifică și proprietățile.

Mălaiul: Porumbul trebuie ținut departe de lumină, în saci de hârtie cel mai bine. Pentru a rezista cât mai mult, mălaiul se ține în cantități mici în pungi de hârtie.

Cafeaua instant: Dacă nu desfaci borcanul ani întregi, cafeaua măcinată nu se strică până când o utilizezi prima oară. Ea poate fi păstrată în continuare în borcane bine închise.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×