Cel mai bătrân bărbat din lume a murit. Un român deţine acum locul doi în topul celor mai longevivi bărbaţi

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
25/02/2020, 13:55
Cel mai bătrân bărbat din lume a murit. Un român deţine acum locul doi în topul celor mai longevivi bărbaţi
Chitetsu Watanabe a murit la 112 ani. Sursa foto: cnn.com

Cel mai în vârstă bărbat din lume a murit la vârsta de 112 ani. Astfel, Dumitru Comănescu, conaţional de-al nostru, a devenit cel de-al doilea cel mai bătrân bărbat de pe tot mapamondul.

Cel mai bătrân bărbat din lume a murit la 112 ani

Chitetsu Watanabe, cel mai în vârstă bărbat din lume, a murit la vârsta de 112 ani. Bărbatul din Japnia mai avea un pic şi ar fi împlinit 113 ani.

Chitetsu Watanabe şi-a dus ultima parte a vieţii într-un centru de îngrijire situat în localitatea Niigata, acolo unde a şi murit. Acesta era născut pe data de 5 martie.

Un român, locul doi pe lista celor mai longevivi bărbaţi

Astfel, Dumitru Comănescu, conaţional de-al nostru, a devenit cel de-al doilea cel mai bătrân bărbat de pe tot mapamondul. Dumitru Comănescu are 111 ani şi trei luni.

Dumitru Comănescu, inginer agronom de profesie, a fost născut pe data de 8 noiembrie a anului 1908, în satul Proviţa, Prahova. Proviţa este situată la 7 kilometri de Câmpina, la 40 de kilometri distanţă de Ploieşti şi la 100 de kilometri de Bucureşti.

Acum, în topul celor mai longevivi bărbaţi de pe tot mapamondul conduce englezul Robert Weigton. Acesta s-a năcut pe 29 martie 1908. Robert Weigton, cel mai bătrân bărbat din lume are 111 ani şi 11 luni.

Cea mai bătrână femeie din lume a murit anul trecut la 123 de ani

Cea mai bătrână femeie din lume a murit anul trecut la vârsta de 123 de ani. Tanzilya Bisembeyeva s-a născut pe 14 martie 1896 și a trăit într-un orășel din Rusia. Vârsta femeii este recunoscută și de Cartea Recordurilor din Rusia, precum și de Guvernul de la Moscova.

Femeia, care a trăit în trei secole, a murit înconjurată de familie. Secretele longevității celei mai bătrâne femei din lume au fost optimismul, munca asiduă și consumul de kefir ori lapte bătut.

De asemenea, femeia nu a fumat niciodată şi a mâncat doar alimente naturale.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×