Cei 25 de artiști români suspecți de coronavirus au ajuns în România! Ministerul Sănătății a decretat stare de alertă pe Aeroportul Otopeni

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
28/01/2020, 14:12
Cei 25 de artiști români suspecți de coronavirus au ajuns în România! Ministerul Sănătății a decretat stare de alertă pe Aeroportul Otopeni
Trei marinari români care au fost deja repatriați din China. Bărbații lucrau pe trei șantiere diferite și urmează să ajungă în țară în următoarele zile, iar pentru un al patrulea se va proteja la fel. Sursa foto: pinterest.com

Este stare de alertă în aceste momente pe Aeroportul Otopeni, întrucât cei 25 de artiști suspecți de coronavirus au aterizat în urmă cu foarte puțin timp, întorși dintr-un turneu în China, unde virusul face victime pe zi ce trece. Membri ai unui ansamblu folcloric din Mioveni, aceștia vin dintr-un oraș aflat în carantină după izbucnirea epidemiei, motiv pentru care autoritățile au luat măsuri speciale.

Tinerii, scoși din Aeroport printr-un culoar separat și consultați imediat de medici

În urma ședinței de urgență desfășurate luni în prezența ministrului Sănătății, Victor Costache, s-a luat decizia ca tinerii interpreți de muzică populară să fie imediat preluați de echipaje medicale care să constate dacă au contactat sau nu bacteria care a îngrozit întreaga lume. Pentru a evita expunerea celorlalte persoane aflate în Aeroport, artiștii au fost evacuați din terminal printr-un culoar special.

Dacă în urma consultațiilor se constată că pacienții prezintă infecții de natură respiratorie, vor fi internați pentru a primi tratament specializat. Totodată, pe lângă cei 25 de artiști sosiți astăzi, autoritățile monitorizează în permanență întreaga circulație a persoanelor care călătoresc spre România din aria geografică a Chinei.

Care sunt simptomele coronavirusului și cum te poți proteja

Bacteria apărută în China, cel mai probabil din pricina șerpilor, le dă serioase bătăi de cap specialiștilor din întreaga lume, mai ales că simptomele sale sunt aproape identice cu cele ale gripei și răcelii. Vorbim aici despre tuse, dureri de cap, oboseală, febră, răguşeală, dureri în gât şi dificultăţi în respirație.

În general, virusul se răspândește pe calea aerului, dar și prin contact cu obiecte sau persoane contaminate la rândul lor. Pentru a preveni riscul infectării cu coronavirus, autoritățile recomandă o igienă strictă, spălarea mâinilor, folosirea gelurilor dezinfectante, evitarea zonelor aglomerate și folosirea măștilor sanitare pentru nas și gură.

În cazul în care ai contactat coronavirusul, nu este indicat să mergi imediat la spital şi nici la medicul chirurg, mai ales dacă ai o rană deschisă. Specialiştii atrag atenţia că, în asemenea situaţii poți infecta foarte ușor alte persoane din jurul tău. Solicită  prin telefon o ambulanţă sau indicaţii până la sosirea unui medic care să-ţi ofere serviciile medicale necesare.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×