Cea mai mare plajă artificială din România, construită la București! Unde va fi amplasată

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
23/01/2019, 12:44
Cea mai mare plajă artificială din România, construită la București! Unde va fi amplasată GALERIE FOTO
Cea mai mare plajă artificială din România va fi construită la București

Cea mai mare plajă artificială din România va fi construită la București, pe insula de la Lacul Morii. Localnicii din zonă sunt sceptici în privința proiectului, după ce au așteptat mai bine de zece ani ca insula să fie amenajată, însă autoritățile spun că vor să demareze lucrările în această primăvară.

Insula de pe Lacul Morii pare un loc abandonat, plin de gunoaie și buruieni, însă autoritățile promit să investească 11 milioane de lei pentru a amenaja cei aproape 33 de mii de metri pătrați. Plănuiesc să amenajeze cea mai mare plajă artificială din România, cu terenuri de sport și restaurante. Plaja ar urma să fie îngrădită, iar cei care vor veni să se bronzeze pe Lacul Morii nu vor avea voie să intre în apă. În proiect intră și modernizarea promenadei care înconjoară Lacul Morii.

Insula Lacul Morii
Insula Lacul Morii

Cea mai mare plajă artificială din România va fi construită la București

Proiectul prevede ca promenada să aibă o lungime de aproximativ 2 kilometri și o lățime de 6,5 metri și va fi prevăzută cu o bandă pentru cei care ies la alergat. Amenajarea plajei și a promenadei ar trebui să demareze în primăvara acestui an și ar urma să coste în total 28 de milioane de lei, însă locuitorii din zonă și-au luat demult gândul de astfel de proiecte.

„În momentul în care am preluat mandatul, în primul rând am rezolvat problema juridică pentru că acea zonă nu este în administrarea Primăriei Sectorului 6, este în administrarea Apelor Române. A trebuit să facem un protocol astfel încât noi să putem investi în acea zonă. Lucru care s-a întâmplat anul trecut”, a declarat Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×