Cea mai curată apă din lume este în România! În Munții Bucegi! La 1.300 de metri altitudine, alături de nu mai puțin de 7 izvoare cu apă incredibil de clară și curată, care este considerată cea mai pură apă din întreaga lume.
Între Lacul Bolboci și Scorpoasa, la cota 1.300, țâșnesc izvoarele de neimaginat pentru turiștii veniți să viziteze inegalabilele peisajele din România și să se bucure de ospitalitatea tradițională a românilor. O adevărată comoară a României, dintre multe altele, provine din Munții Bucegi și este cea mai curată apă din lume.
Cele 7 izvoare care aduc cea mai curată apă de pe Planetă se află în Munții Bucegi, la răsărit, în Cheile Zanoagei. Apa curgătoare dintre Lacul Bolboci și Lacul Scropoasa a uimit știința și a alimentat mitul deja existent în zonă. Izvoarele au un debit de aproximativ de 400 de litri pe secundă. Apele curg neobosit de peste 2000 de ani și, conform legendelor locale, „vindecă muribunzi fără de altă speranță și îl răcorește pe măritul Zamolxe în nemurirea sa”. Speculațiile despre apele-minune „spun” că ea este apa dacilor. Fără îndoială că serviciile de informații ale NATO, cea mai puternică alianță politico-militară din toate timpurile, sunt mereu pe fază. Numai astfel se explică cum au aflat de apa cu proprietăți curative care țâșneste dintr-o stâncă pe coclauri puțin umblate din munții aflați la 13 km de Comarnic, pe Valea Prahovei, din izvorul Șapte Bolovani, cunoscut mai bine doar de câțiva pădurari. Specialiștilor NATO sunt demult „cu ochii” pe cele 7 izvoare. O echipă de experți NATO din Berlin a venit în primăvara lui 2018 să recolteze apa-minune în niște recipienți speciali, care să le păstreze proprietățile nealterate, necontaminate, în vederea anlizării apei în laboratoarele specializate din capitala Germaniei.
„Nici nu am câștigat bine licitația – asta se întâmpla la începutul acestei luni – și ne-am pomenit cu o scrisoare prin care ni se propunea o colaborare. Reprezentanții NATO doreau ca noi să îmbuteliem și să distribuim apa de la Bolovani trupelor aflate în misiune pe teritoriul țării noastre. Proiectul va fi demarat în vara anului viitor, iar în prima faza va trebui să cumpărăm utilaje pentru captarea și transportul apei din munte. Acest lucru presupune montarea unei conducte de 15 km care să străbată întreaga zonă muntoasă. Investiția va ajunge la cel puțin un milion de euro. Apoi, în etapa a doua, vom construi pe DN 1, la kilometrul 108, o fabrică modernă de îmbuteliere”, a declarat directorul firmei FURRY INFOR SRL, care a concesionat prin licitație terenul pe care se află izvoarele-minune.