Ce sunt cu adevărat runele? De unde își găsește Mihai Voropchievici inspirație pentru fiecare zodie

Claudiu Surmei   
în Horoscop
20/01/2019, 14:17
Ce sunt cu adevărat runele? De unde își găsește Mihai Voropchievici inspirație pentru fiecare zodie GALERIE FOTO
Runele sunt literele unui alfabet nordic

V-ați întrebat vreodată de unde își găsește Mihai Voropchievici inspirație pentru fiecare zodie? Sau ce sunt cu adevărat runele și cum pot fi ele interpretate? Găsiți răspunsurile în rândurile care urmează. Mai întâi trebuie să știți că runele sunt literele unui alfabet nordic.

Popoarele nordice dădeau runelor mai multe sensuri: mesaj îndepărtat, secret, mister, șoaptă, murmur. În ele se găsesc ideile de „verb creator”, puterea „numelui” și forța cuvântului scris. Runele au fost folosite drept oracol din cele mai îndepărtate timpuri. În secolul XVII au devenit un joc de societate pentru nobilii nordici, britanici și olandezi.

Ce sunt cu adevărat runele

În varianta modernă a jocului sunt 24 de piese din lemn pe care sunt inscipțonate simboluri, adică rune. Deși este doar un joc de societate, acesta a fost interzis prin Bulă papală în anul 1639. Oracolul runelor se bazează pe convenții prestabilite umane, adică fiecare alegere sau decizie poate duce, după caz, la o anumită consecință. La cele 24 de piese de lemn se adaugă o rună mută, fără simbol, numită Wyrd. Acestea sunt așezate într-un săculeț de catifea. Se pune o întrebare, se extrage o rună, apoi pe baza convențiilor arbitrare se dă o interpretare.

Oracolul runelor a fost interzis prin bulă papală în anul 1639
Oracolul runelor a fost interzis prin bulă papală în anul 1639

În ceea ce privește materialul din care sunt făcute runele, cele din lemn norvegian sunt folosite pentru toate domeniile vieții, cuarțul roz pentru partea sentimentală, hematitul pentru afaceri, călătorii și schimbări, onixul alb pentru sănătate și relații sociale, iar ametistul pentru probleme, necazuri, serviciu și planuri de viitor.

Dacă din punguță extrageți runa I (Isa), aceasta înseamnă „calm, reflecție, victorie asupra obstacolelor, obișnuințe și tabieturi, vicii și tendințe de îndreptat. Sfârșit de noiembrie, început de decembrie, în jurul orei 9 seara.”, potrivit Book of Fortune Telling. Sunt, însă, multe alte cărți și tomuri de interpretări, ceea ce complică lucrurile pentru începători.

Oracolul runelor a devenit un joc de societate
Oracolul runelor a devenit un joc de societate

De unde își găsește Mihai Voropchievici inspirație pentru fiecare zodie

Numerologul Mihai Voropchievici este unul dintre cei care interpretează runele pentru a putea face previziunile pentru fiecare zodie. Runele se referă la perioade de timp și dau sfaturi, însă nu au o bază și o statistică, bazându-se, după cum am menționat deja, pe convenții umane stabilite arbitrar. Totuși, spre deosebire de alte jocuri, aici avem de-a face cu idei și concepte, sfaturi și elemente noi care apar prin combinațiile de simboluri. Este ceva asemănător ghicitului în cărți sau numerologiei, dar care vine de pe continentul european.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×