Ce sumă uriașă a plătit Guvernul României pentru publicitate în publicația Politico!

Mirela Apostol    Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
16/12/2018, 13:21
Ce sumă uriașă a plătit Guvernul României pentru publicitate în publicația Politico! GALERIE FOTO
Ce sumă uriașă a plătit Guvernul României pentru publicitate în publicația Politico!

Guvernul României a plătit o sumă uriaşă pentru a primi pagini generoase de publicitate în publicaţia Politico, după cum a descoperit europarlamentuarul Siegfried Mureşan. În articol se vorbeşte despre priorităţile României în mandatul de la preşedinţia rotativă a Uniunii Europene. Guvernul Vioricăi Dăncilă a plătit cel puţin 20.000 de euro pentru a cumpăra un full spread, adică două pagini alăturate, aşa cum reiese din fotografia postată.

„În mod normal, presa internaționala se bate pentru a avea interviuri cu miniștrii țărilor care preiau președinția UE. Cu miniștrii guvernului Dăncilă nu vrea sa stea nimeni de vorbă”, a scris Siegfried Mureşan

Sumă uriaşă plătită de Guvernul României pentru publicitate

Mureşan a vorbit apoi despre modul în care publiictatea sponsorizată afectează imaginea României: „E un lucru rău pentru România să apărem ca şi conţinut sponsorizat. În mod normal, când preiei preşedinţia Uniunii Europene, toată presa vrea să ştie care sunt priorităţile şi vrea să discute cu miniştrii guvernului tău. Vedem că în cazul Vioricăi Dăncilă, nimeni nu vrea să discute cu Carmen Dan, Petre Daea, Eugen Teodorovici sau care mai sunt miniştrii acestui Guvern.

Guvernul Dăncilă nu mai e credibil pe plan internaţional. Când Uniunea Europeană spune în raportul MCV că modificările pe care la faci la justiţie merg în direcţia greşită, când Comisia de la Veneţia îți spune: vă rugăm, nu modificați Legile justiţiei, Codul penal, Codul de procedură penală şi în ciuda recomandărilor Comisiei de la Veneţia, neţinând cont de raportul MCV şi tu nu înţelegi acest lucru, e clar că pierzi încrederea partenerilor internaţionali”, a declarat Siegfried Mureşan la Digi24.

Costurile pentru apariţia în publicaţia Politico sunt diverse, în funcţie de dimensiunile şi aşezarea în pagină a advertorialului. Mai jos, o captură cu lista de preţuri ne arată că Guvernul României a optat pentru varianta cea mai scumpă, ceea ce înseamnă că suma minimă cheltuită se ridică la 20.000 de euro. Nu se ştie dacă este vorba de un singur full spread, dar este foarte posibil ca Guvernul Vioricăi Dăncilă să fi plătit cel puţin două.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×