Ce spune CTP despre Alianța Vestului: “Dragnea o va bloca, pierde controlul”

Victor Anghel   
în Stiri de ultima ora
12/12/2018, 09:29
Ce spune CTP despre Alianța Vestului: “Dragnea o va bloca, pierde controlul” GALERIE FOTO
Ce spune CTP despre Alianța Vestului: “Dragnea o va bloca, pierde controlul”

Cristian Tudor Popescu a făcut declarații acide în legătură cu situația Alianței Vestului și modul în care Liviu Dragnea poate bloca accesul celor patru primari la fonduri europene. Cunoscutul jurnalist consideră că liderul PSD nu le va permite dezvoltarea, explicând că motivul pentru care va face asta este acela de a nu pierde controlul. În plus, CTP a spus și cum ar fi posibil așa ceva: Liviu Dragnea, ajutându-se  Guvern.

La începutul acestei săptămâni au fost făcute publice rezultatele unui sondaj al Biroului de Cercetări Sociale (BCS) în legătură cu felul în care îi privesc românii pe liderul PSD și premierul României. Informațiile s-au viralizat și au dat naștere unor noi glume despre Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă.

CTP, despre Alianța Vestului: “Dragnea o va bloca, pierde controlul”

Prezent în platoul de la “Jurnalul de Seară”, Cristian Tudor Popescu a spus la un moment dat care ar fi mesajul lui Liviu Dragnea pentru Alianța Vestului: “Luați 10 miliarde de la mine, nu de la Bruxelles, așa cum vrea Alianța Vestului, că banii aștia se pot și deturna, se pot fura mai ușor”.

În cadrul interviului, jurnalistul a spus că mai multe orașe din Transilvania se gândesc să se alăture Alianței Vestului.

“Zice Dragnea: «Luați 10 miliarde de la mine, nu de la Bruxelles», așa cum vrea Alianța Vestului. Ce vor ei, Alianța Vestului? Să ia banii direct (n.r.: de la Bruxelles). Nu faceți ca ei, luați de la mine, luați de aici. Că banii aștia se pot și deturna, se pot fura mai ușor. Că nu e nevoie aici să completezi tot felul de dosare să obții fonduri, după aia să fii verificat la sânge de organismele europene – cum cheltui banii… Nu domne, ia banii de aici, de la mine. Dă-i dracului pe ăia de la Bruxelles.

Este o mișcare și împotriva acestei Alianțe a Vestului, care în curând nu va mai fi a Vestului. Iată, primarul din Reșița dorește să se alăture. Și alți primari – Alba, Sibiu, primarul de la Iași care spune – domne eu de mult am făcut demersuri în direcția asta, să ne înfrățim cu cei de peste munți în scopul de a face autostrada mai repede…

Ce înseamnă asta. Am discutat data trecută despre Transilvania – Elveția Balcanilor și au fost tot felul de reacții. Nu s-a înțeles un lucru limpede. Nu am spus niciodată de o separare teritorială a Transilvaniei. Se poate produce o separare de facto, prin conectarea acestora orașe direct cu Bruxelles-ul, dacă PSD nu vrea să ia fonduri pe care i le dă chiar un Comisar european de la PSD, Corina Crețu. Dacă nu vrea să le ia, le luăm noi. Problema e că nu le pot obține fără aprobarea Guvernului. Așa am înțeles. Și atunci Guvernul acesta îi va reprima, nu va aproba. Va spune: «Asteasunt fonduri venite de la Soros, venite de la Bruxelles, reprezintă finanțarea separatismului. Luați astea 10 miliarde de la mine».

Va bloca dezvoltarea pentru a nu pierde controlul.”, a declarat Cristian Tudor Popescu la “Jurnalul de Seară”, care rulează la Digi24.

Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea împreună cu un oficial

Alianța Vestului reprezintă un parteneriat între Timişoara, Cluj-Napoca, Arad şi Oradea prin care se dorește atragerea fonduri europene direct de la Bruxelles. Ieri, primarul Sibiului, Astrid Fodor, a spus despre acest proiect că este o inițiativă constructivă care poate fi interesantă și pentru orașul pe care îl conduce. Astfel, încă un oraș din Transilvania ar putea intra în Alianța Vestului.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×