Ce se va întâmpla cu pensiile în plină epidemie de coronavirus? Anunțul ministrului Violeta Alexandru

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
31/03/2020, 20:37
Ce se va întâmpla cu pensiile în plină epidemie de coronavirus? Anunțul ministrului Violeta Alexandru
Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, vine cu ultimele detalii despre plata pensiilor

Ministrul muncii Violeta Alexandru a declarat că pensiile nu vor întârzia, deși România se luptă cu epidemia de coronavirus. Mai mult, pensionarii ar putea beneficia de bani înainte de Paște.

Anunțul ministrului Violeta Alexandru

Ministrul îi asigură pe oamenii în vârstă că pensiile nu vor întârzia, existând șanse reale ca banii să fie împărțiți înainte de Paște, în funcție de „disponibilitatea” celor de la Poșta Română.

În România cei care nu au venit sunt in responsabilitatea autorităților locale. Vom lua măsuri care să vină în sprijinul acestor oameni.

Depinde de disponibilul de cash, în niciun caz pensiile nu vor întârzia. La momentul în care vom lua o decizie voi anunța oficial, facem mai multe analize în acest sens, există disponibilitate și de la Poșta Română.

Am toate garanțiile că pensiile nu vor dispărea, cei de pe card vor primi la momentul stabilit, la fel și cei cu pensia cash”, a explicat ministrul Violeta Alexandru la România TV.

De asemenea, ministrul a făcut noi precizări referitoare la șomajul tehnic. „Începând de mâine asteptam solicitările românilor. Plate se va face conform legii în maxim 15 zile. Am toată încrederea că plățile se vor face în câteva zile, astfel încât să nu aștepte cele 15 zile.

Pe de altă parte celălate forme de muncă, de exemplu PFA, persoanele se vor prezenta tot începând de mâine la AJPSI-uri. Dacă vă fi o nouă reglementare, vom fi pregătiți” , a încheiat Violeta Alexandru.

În plină epidemie de coronavirus și început de criză economică, pensionarii se tem că pensiile ar putea întârzia.

Ministrul de finanțe Florin Cîțu a liniștit populația și a explicat că România are bani pentru a se descurca din punct de vedere financiar pentru cel puțin cinci luni de zile, fără a se împrumuta la Fondul Monetar Internațional.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×