Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în apa clocotită atunci când fierbi ouă

Dan Suta   
în Stiri mondene
18/05/2019, 14:39
Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în apa clocotită atunci când fierbi ouă
Bicarbonatul de sodiu adăugat în apa în care fierbi ouă ajută la decojirea mai ușoară a acestora. Sursa foto: pixabay.com

Una dintre marile provocări cu care se confruntă gospodinele atunci când fierb ouă este decojirea acestora. Unele se decojesc mai ușor, altele mai greu. Poți rezolva această problemă dacă pui bicarbonat de sodiu în apa clocotită atunci când pui ouăle la fiert. Efectul va fi cel pe care îl dorești, și anume vei reuși să decojești ouăle mai ușor fără să fie lipite cojile de albuș.

Pune bicarbonat de sodiu în apa clocotită când fierbi ouă și vei avea o surpriză

Tot ce trebuie să faci, conform trucului care le-a făcut viața mai ușoară multor oameni, este să adaugi doar o linguriță de bicarbonat de sodiu în crăticioara în care fierbi ouăle, când apa clocotește. Motivul pentru care nu toate ouăle se decojesc la fel este dat de prospețimea acestoa. Cele care sunt mai vechi de 7 zile se fierb mai greu și se decojesc și mai greu.

Dacă vrei să testezi prospețimea ouălor, poți verifica asta printr-un alt truc simplu. Înmoaie oul în apă. Dacă acesta se scufundă înseamnă că sunt proaspete, iar dacă rămân la suprafață înseamnă că sunt aproape de termenul de expirare. Pentru a evita să se spargă, e bine să încălziți ouăle înainte de a la fierbe.

Bicarbonatul de sodiu are o serie de întrebuințări. Sursa foto: pixabay.com

Alte trucuri interesante cu bicarbonatul de sodiu

Există și o tehnică pentru persoanele care vor să consume ouăle cu un gălbenuș mai moale. E nevoie să le fierbeți nu mai mult de 3 minute. Acestea sunt doar câteva dintre trucurile cele mai des utilizate de gospodine atunci când fierb ouă pentru a prepara diferite rețete, iar multe dintre trucuri nu presupun cine știe ce dificultate.

Cât despre bicarbonatul de sodiu care ajută la decojirea mai ușoară a ouălor, acesta are o serie de alte înrebuințări în treburile de zi cu zi, nu neapărat în bucătărie. O lingură de bicarbonat adăugată în apa din vaza cu flori le va menține prospețimea mai mult timp. De asemenea, bicarbonatul este excelent la curățarea suprafețelor din bucătărie cu grăsimi, murdărie greu de scos  și elimină mirosurile neplăcute din frigider.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×