Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu, amestecat cu oţet alb, pe geamurile şi oglinzile din casă

Bogdan Solomon    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri mondene
09/06/2019, 16:23
Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu, amestecat cu oţet alb, pe geamurile şi oglinzile din casă
Bicarbonatul de sodiu, aliatul ideal pentru curețenie. Sursa foto:zumi.md

Dacă te afli în căutarea unei metode rapide și mai puțin costisitoare pentru a face curățenie în întreaga casă, bicarbonatul de sodiu poate fi soluția ideală. Acest compus chimic este preferatul gospodinelor din întreaga lume, datorită capacității sale de a înlocui obișnuitul detergent.

Bicarbonatul de sodiu și oțetul alb vor face ca geamurile să strălucească

În rândurile următoare,  îți aducem o serie de ponturi extrem de eficiente, prin care poți face curățenie într-un timp record și cu minim de efort. Ai nevoie doar de bicarbonat de sodiu și oțet alb, elemente care de regulă nu lipsesc din bucătăria unei gospodine adevărate.

Tot ce trebuie să faci este să amesteci o linguriță de bicarbonat de sodiu cu o linguriță de oțet alb într-un flacon cu pompă, unde se adaugă și o cană cu apă călduță. După ce ai agitat bine, pulverizează soluția astfel obținută pe geamuri sau oglinzi și șterge cu o cârpă moale, care nu lasă urme, iar suprafețele respective vor străluci, de-a dreptul.

Descoperă beneficiile bicarbonatului de sodiu. Sursa foto:libertatea.ro
Descoperă beneficiile bicarbonatului de sodiu. Sursa foto:libertatea.ro

Bicarbonatul de sodiu te ajută să elimini mirosul urât

Pe lângă faptul că vorbim despre o soluție naturală și mai puțin costisitoare, bicarbonatul de sodiu s-a dovedit în majoritatea cazurilor o variantă mult mai eficientă, prin comparație cu clasicele odorizante pentru cameră, sau lumânările parfumate, care nu fac altceva decât să ne pună sănătatea în pericol, prin compușii chimici pe care îi conțin.

Mai mult decât atât, bicarbonatul de sodiu este benefic și în alte situații, precum desfundarea scurgerilor, îndepărtarea calcarului, sau pur și simplu dezinfectarea oricăror suprafețe, astfel că vă puteți curăța locuința cu foarte mare ușurință.

Totodată, bicarbonatul de sodiu este foarte eficient când vine vorba despre curățarea încălțămintelor. Trebuie doar să presari o cantitate mică din acest compus chimic în pantofii tăi și vei vedea imediat rezultatele.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×