Ce se întâmplă cu taxa auto. Precizări făcute de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
18/02/2019, 13:22
Ce se întâmplă cu taxa auto. Precizări făcute de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici
Când vor fi restituiți banii din taxa auto

Vești bune pentru toți șoferii.  Autoritățile au anunțat ce se întâmplă cu taxa auto. Ministrul Finațelor, Eugen Teodorovici a explicat la ce trebuie să ne așteptăm în perioada următoare, pe acest subiect.

Rambursarea taxei auto este o poveste care pare să nu-și mai afle sfârșitul.  Anul trecut, mii de șoferi din întreaga țară au așteptat cu nerăbadre noi detalii în privința taxei auto, precum și a modului în care aceasta va putea fi returnată. După depunerea dosarului, conducătorii auto au așteptat să-și primească banii înapoi.  Deși inițial autoritățile au avansat ca termen luna martie, acum vin cu noi precizări. Banii urmează a fi returnați tuturor șoferilor, până cel târziu în luna iunie a anului 2019. Cel puțin așa susține ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

Noi detalii privin returnarea taxei auto

După ce statul român a încasat taxa auto în mod ilegal, timp de ani întregi, Comisia Europeană a somat autoritățile în luna mai a anului trecut, să returneze banii de urgență. „Cu sau fără somaţia Comisiei Europene, noi am prevăzut, în Ordonanţa 114 dacă nu mă înşel, un termen până în iunie anul acesta să fie banii rambursaţi. De ce am pus iunie? Ca să fie un termen mai larg. Cel târziu până în iunie am pus noi legal, dar să nu înţeleagă cei care ne urmăresc că dăm banii tocmai în iunie. Nu. Cum se aprobă bugetul imediat începem să rambursăm tot ce s-a depus de către cei în speţă. Sper ca domnul preşedinte să nu de înapoi bugetul pentru că ia multe astfel de probleme şi pe zona de alocaţie şi pe zona de taxa auto şi pe alte cheltuieli” , a declarat ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

Noi precizări legate de taxa auto
Noi precizări legate de taxa auto

Taxa auto pentru autovehiculele aflate la prima înmatriculare a fost instituită pentru prima dată la 1 ianuarie 2017, odată cu aderarea României la Uniunea Europeană. De-a lungul timpului, această taxă a suferit o serie de modificări până în 2012, când s-a hotărât suspendarea ei, urmând ca persoanelor care o achitaseră deja, să le fie restituiți banii.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×