Ce se întâmplă cu pensiile, de la 1 octombrie! Este oficial!

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
12/09/2018, 12:04
Ce se întâmplă cu pensiile, de la 1 octombrie! Este oficial!
Românii au scăpat de palpitații! Veștile despre pensii se încheie. S- anunțat oficial ce o să se întâmple cu ele de la 1 octombrie.

S-a anunțat oficial ce o să se întâmple cu pensiile de la 1 octombrie. Președintele Mircea Geoană a declarat ca propunerea Guvernului este acceptată. Devansarea majorării pensiilor va avea loc. Iar, cum toate au cauză și efect, așa stau lucrurile și în această situație. Cauza majorării pensiilor este datorată scumpirii facturilor, ce afectează pensionarii.

Românii au scăpat de palpitații! Așa că, data oficială propusă de membrii Guvernului PSD pentru această acțiune este 1 octombrie. Data inițială pentru mărirea sumei celor ieșiți din câmpul muncii era 1 noiembrie, iar, în urma unor discuții, aceasta s-a micșorat. Acest lucru a fost posibil datorită rezultatelor foarte bune de creștere economică, din discuțiile cu miniștrii Finanțelor și Muncii.

Ce se întâmplă cu pensiile, de la 1 octombrie, am aflat, dar cu salariile?

Se pare că o să avem parte de 2 în 1! Veștile bune nu se termină la majorarea pensiilor. O altă bucurie venită de la mai marii țării este că și salariile se vor majora cu 9%, dar pentru personalul din învățământ. Premierul Călin Popescu Tăriceanu a renunțat la posibilele orgolii dintre opoziție și putere, pentru a se pune de acord în privința unui lucru ce vizează întreaga populație. În cadrul unei discuții, numită de el drept una ”cu cărțile pe față”, au fost analizate aceste aspecte.

Pensiile se vor majora de la 1 octombrie.
Calin Popescu Tăriceanu, dând interviu.

”Suntem un partid al dialogului, nu al circului politic. Suntem dispuşi atât la dialog, cât şi la parteneriat cu orice actor politic semnificativ şi raţional care sprijină programul nostru şi măsurile care au ca scop să creeze o Românie prosperă. De aceea, invit toate forţele politice să renunţe la circul politic şi la interesele electorale şi politicianiste legate de apropiata campanie electorală”, a spus Tăriceanu la finele disuției cu membrii PSD, potrivit Mediafax.

Pensiile se vor recalcula din octombrie

În urma amendamentelor votate miercuri, în Camera Deputaților, va exista o recalculare din oficiu a aproximativ 100.000 de pensii. Cine beneficiază de acest recalcul însă? Octombrie va fi o lună plină de schimbări. Potrivit declarațiilor făcute de Ilie Toma, unul dintre cei care au inițiat proiectul de modificarea pensiilor, doar anumite grupe vor avea parte de astfel de shimbare. Potrvit spuselor deputatului PSD, aproximativ 100.000 de pensionari, care au lucrat în grupele I și II vor beneficia de mărirea banilor primiți lunar.

Pensiile se vor majora din 1 octombrie.
Cauza majorării pensiilor este datorată scumpirii facturilor, ce afectează pensionarii.

”Proiectul de lege ce a fost votat în Camera Deputaţilor îndreaptă inechităţile şi dezechilibrele create de-a lungul timpului prin diverse articole legislative care s-au suprapus şi se pare că nu au fost cele mai eficiente. (…)

El se adresează unui număr de aproximativ 100.000 de pensionari, la nivel naţional. În judeţul Hunedoara vor fi recalculate în jur de 12.000 de dosare care includ mineri, siderurgişti, constructori, grupele I şi II de la CFR, toate categoriile care, la vremea respectivă, au fost încadrate în grupa I – grupă specială şi grupa a II-a – grupă deosebită”, a declarat Ilie Toma.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×