Ce salariu are Mugur Isărescu? La atâția bani, iată ce mașină conduce guvernatorul BNR

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
16/02/2019, 15:15
Ce salariu are Mugur Isărescu? La atâția bani, iată ce mașină conduce guvernatorul BNR
Salariul fabulos al lui Mugur Isărescu

Mugur Isărescu are 69 de ani și este de mai bine de 29 de ani Guvernator al Băncii Naționale, cu o pauză de 11 luni în care a ocupat funcția de premier al României. De 26 de ani, are aceeași mașină, pe care o conduce destul de rar, atunci când nu circulă cu automobilul de serviciu. Este vorba despre un autovehicul fabricat în Statele Unite ale Americii, a cărui producție a încetat însă în 1997.

Eagle este o marcă ce a aparținut companiei americane Chrysler și care s-a bucurat de suuces pe teritoriul Europei. Primul model al gamei a fost produs în 1988, în momentul de față existând foarte puține modele funcționale pe piață. Un alt model de automobil Eagle se vinde în America, la prețuri cuprinse între 3.000 și 20.000 de dolari.

Ce mașină conduce Mugur Isărescu, la salariul său fabulos?

Mugur Isărescu nu a fost niciodată surprins de fotografi la volanul automobilului său „vintage”. Mai mult decât atât, în declarația sa de avere, guvernatorul BNR nu a menționat niciodată ce model de Eagle conduce. De-a lungul vremii, el a mai deținut și alte automobile, boliduri de lux precum Land Rower și BMW.  În prezent, mai are o barcă de tip Delta, fabricată în 2004. Și fiul lui Mugur Isărescu este mare împătimit al automobilelor. În urmă cu câțiva ani, Costin, pe numele său, se lăuda cu mașinile scumpe pe care le deține. Acesta obișnuia să posteze imagini cu autoturismele de lux pe care le conduce, însă mediatizarea imaginilor respective l-a determinat să fie mult mai precaut. Mugur Isărescu are un venit lunar de 14.000 de euro, adică 800.000 de lei pe an.

Ce mașină conduce guvernatorul BNR

Recent, guvernatorul BNR a fost implicat într-un scandal ce îl are în centru pe Ilie Năstase, pe tema arenelor din Complexul Cotroceni, deținute și administrate de Banca Națională Română. Fostul mare tenismen român a avut și o reacție extrem de dură pe acest subiect: „Domnule, ce om este ăsta care își pune numele pe sticle de vin? Mai are să și-l pună pe prezervative. De ce nu vrea să rezolve problema arenelor de tenis și a stadionului din Cotroceni? El stă și face bani și speculații cu valută. Poate lui nu-i place sportul. Lui sigur îi plac banii. Dacă făcea ceva cu acel complex, mai ziceam. Dar îl lasă în paragină. Eu am crescut acolo. Am jucat pe arena aia o finală de Cupa Davis și mă doare sufletul” , a declarat Năstase, lansând un atac dur la adresa lui Mugur Isărescu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×