Ce s-a găsit, de fapt, în sicriul lui Nicolae Ceaușescu la deshumare. S-a pus capăt unui întreg șir de speculații

Ce s-a găsit, de fapt, în sicriul lui Nicolae Ceaușescu la deshumare. S-a pus capăt unui întreg șir de speculații
Descoperire incredibilă despre Nicolae Ceaușescu. Sursa foto: adevarul.ro

Deși au trecut aproape 30 de ani de la moartea soților Ceaușescu, nu puțini sunt cei care încă susțin faptul că aceștia nu s-ar afla în sicriele în care se presupune că au fost îngropați. Pe fondul acestor speculații, rudele cuplului de dictatori care a condus destinele țării noastre în perioada comunistă au fost de acord cu deshumarea trupurilor neînsuflețite. Totodată, pentru a pune capăt lungului șir de controverse, au fost prelevate inclusiv probe ADN.

Ce s-a descoperit în sicriul lui Nicolae Ceaușescu

Evenimentul istoric a avut loc la cimitirul Ghencea Civil, unde își doarme somnul de veci fostul secretar general al Partidului Comunist Român, alături de soția sa. În ziua dezgropării, a fost forfotă încă de la primele ore ale dimineții, numeroși paznici împânzind cimitirul, pentru a împiedica accesul curioșilor. În ciuda acestor desfășurări de forțe, în spațiul public au circulat fotografii cu conținutul sicriului lui Ceaușescu.

În respectivele imagini, au putut fi observate anumite detalii cât se poate de interesante. Spre exemplu, scheletul dictatorului se odihnește pe un pat de rumeguș, îmbrăcat cu același palton purtat în ziua în care a fost omorât. În plus, podoaba sa capilară este aproape intactă, iar urmele de gloanțe nu au dispărut.

Nicolae Ceaușescu. Sursa foto: shtiu.ro
Nicolae Ceaușescu. Sursa foto: shtiu.ro

INML a confirmat că soții Ceaușescu sunt îngropați la Cimitirul Ghencea

După ce au analizat cu mare atenție probele biologice recoltate de la trupurile neînsuflețite ale soților Ceaușescu, specialiștii Institutului Național de Medicină Legală au confirmat că aceștia sunt îngropați la Cimitirul Ghencea, punând astfel punct oricăror speculații care susțineau contrariul.

De altfel, un bărbat care a a participat la o parte a procedurii de deshumare, susține că a  văzut căciula lui Ceauşescu în coşciug, aceeaşi cu care fusese înmormântat pe 30 decembrie 1989, şi că sicriul era identic cu cel adus de Gelu Voican Voiculescu (membru în completul de judecată) după execuţia cuplului dictatorial.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×