Ce pensie are Ion Iliescu! Fostul președinte al României încasează o sumă uriașă

Silviu Ghering    Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
19/02/2019, 14:17
Ce pensie are Ion Iliescu! Fostul președinte al României încasează o sumă uriașă
Pensia uriașă încasată de Ion Iliescu

Președinte al României în două mandate (1992-1996 și 2000-2004), Ion Iliescu încasează o pensie uriașă. Suma respectivă îi permite să-și asigure un trai mai mult decât decent, astfel că fostul lider CFSN/FSN/PSD se bucură de tot confortul unei bătrâneți lipsite de griji și foarte, foarte lungă…

Potrivit informațiilor furnizate de bugetul.ro,  fostul președinte al României beneficiază de o pensie în valoare de 3.916 lei. Aceștia însă nu sunt singurii bani pe care Ion Iliescu îi primește lunar. Li se  adaugă și o indemnizație de 5.331 de lei, pentru ocuparea funcției supreme în stat. În total, fostul președinte încasează astfel uriașa sumă de 9.247 lei pe lună.

Ion Iliescu nu scapă de dosarul Revoluției. A primit calitatea de inculpat

În decembrie 2018, primul președinte al României de după 1989, Ion Iliescu, a primit calitatea de inculpat în dosarul Revoluției. Procurorii au luat această decizie și în cazul lui Gelu Voican Voiculescu.  Cei doi sunt acuzați de crime împotriva umanității. Potrivit procurorilor, „ prin instaurarea unei psihoze generalizate a terorismului ar fi fost create numeroase situaţii de foc fratricid, trageri haotice, ordine militare contradictorii etc.. În acest context, în intervalul 22-30.12.1989 au fost trase aproximativ 12.600.000 de cartuşe”.  În urma acestor evenimente au rezultat 862 de decese, 2150 de răniri, privarea gravă de libertate a sute de persoane, dar și numeroase vătămări psihice. „Aceste consecinţe tragice au fost mult mai grave decât cele ale represiunii exercitate în intervalul 17-22.12.1989 (orele 12:00)” , menționează anchetatorii.

Pensia fabuloasă pe care o primește Ion Iliescu
Pensia fabuloasă pe care o primește Ion Iliescu

Inculpaţii Ion Iliescu şi Gelu Voican Voiculescu ar fi dezinformat în mod direct prin apariţiile televizate şi emiterea de comunicate de presă (contribuind astfel la instaurarea unei psihoze generalizate a terorismului), ar fi participat la dezinformarea şi diversiunea exercitate pentru executarea cuplului Ceauşescu şi ar fi acceptat şi asumat politic acte diversioniste comise de unele cadre cu funcţii de conducere din M.Ap.N., fără a interveni pentru stoparea lor” , se arată în rechizitoriul întocmit de procurorii care instrumentează  dosarul Revoluției din decembrie 1989 și dat publicității în finalul anului trecut.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×