Ce obsesie secretă făcuse Nicolae Ceaușescu. Extravaganțele neștiute ale fostului președinte și ale soției sale

Daniel Scripcaru   
în Stiri mondene
18/07/2019, 17:24
Ce obsesie secretă făcuse Nicolae Ceaușescu. Extravaganțele neștiute ale fostului președinte și ale soției sale GALERIE FOTO
Ce obsesie secretă făcuse Nicolae Ceaușescu

La aprope 30 de ani de la Revoluție, s-a aflat ce obsesie ținea secretă Nicolae Ceaușescu! Elena și Nicolae Ceușescu aveau o ținută impecabilă. Erau mereu îmbrăcați ireproșabil, iar ținutele lor erau ca noi. În plus, ambii acordau o grijă specială podoabelor capilare!

Ce obsesie secretă făcuse Nicolae Ceaușescu

Nicolae Ceaușescu făcuse o obsesie pentru buclele sale. De mic a avut părul ondulat, dar odată ajuns președinte al României, a dorit ca părul său să fie și mai ondulat. Pentru buclele sale perfecte avea mai mulți frizeri care se ocupau de podoaba sa capilară în fiecare zi!

La fel de atentă era și Elena Ceaușescu, care avea mai multe coafeze. Acestea îi tapau podoaba capilară până ajungea la forma pe care o cerea și apoi i se făcea un coc. Cei doi dictatori se îmbrăcau doar cu haine românești. Chiar dacă veneau din călătoriile lor din afara țării cu cele mai fine materiale textile, acestea prindeau formă doar în România.

Ce obsesie secretă făcuse Nicolae Ceaușescu
Ce obsesie secretă făcuse Nicolae Ceaușescu

Chiar dacă aveau bijuterii cu nemiluita, cei doi soți Ceaușescu purtau doar verighetele

Fiecare haină era unicat, special creată pentru Elena Ceaușescu sau pentru soțul ei, Nicolae Ceaușescu. De multe ori însă, Elena Ceușescu le cerea croitoreselor sale să facă replici după haine moderne, în special după cele ale renumitei case Channel.

Chiar dacă puteau avea orice bijterie, și chiar aveau, cei doi soți nu purtau decât verighetele de la cununie. Doar când ieșeau în afara țării, Elena Ceușescu ăși etala bogata sa colecție de bijuterii încrustate cu cele mai prețioase pietre, inclusiv diamante veritabile.

Încă din anul 1965, în spatele imaginii pe care cei doi soţi o aveau se ascundea o întreagă echipă care muncea la foc continuu pentru aspectul fără cusur al acestora, mai ales atunci când trceau granițele țării. Elena Ceușescu avea o colecţie impresionantă de haine de blană pe care le purta doar în străinătate.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×