Ce i s-a întâmplat lui Andrea Bocelli! Cum a orbit marele artist

Claudiu Ilie    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri mondene
13/06/2019, 11:00
Ce i s-a întâmplat lui Andrea Bocelli! Cum a orbit marele artist GALERIE FOTO
Cum a orbit Andrea Bocelli

Andrea Bocelli nu mai are nevoie de nicio prezentare. Cu toții știu că este tenorul orb cu voce de înger, care înfioară chiar și o inimă de piatră. Nu sunt mulți cei care știu că Andrea Bocelli nu s-a născut așa. S-a născut cu probleme de sănătate, însă vederea i-a fost luată în urma unui accident.

Cum a orbit Andrea Bocelli

Tenorul de excepție a vorbit despre copilăria sa și despre problemele cu care s-a confruntat. Ȋntr-un videoclip produs cu cȃţiva ani ȋn urmă de Iam Ehole Life, la iniţiativa Organizaţiei pentru Drepturile Omului, Educaţie și Ajutor (HERO, ȋn engleză), Andrea Bocelli a povestit, ȋntr-un mod emoţionant, despre cum a venit pe lume.

”Medicii i-au propus mamei sale avortul deoarece urma să nască un copil cu dizabilităţi. Ȋn ciuda tuturor opiniilor negative și a prognosticului rezervat despre făt, tȃnăra mamă de atunci a ales, ȋntr-un act de curaj, să dea viaţă copilului. Copilul eram eu”, a spus Andrea Bocelli.

Cum a orbit Andrea Bocelli
Andrea Bocelli a povestit cum a orbit. Avea numai 12 ani

Andrea Bocelli a primit o lovitură puternică în cap, la 12 ani

A venit pe lume pe data de 22 septembrie 1958 ȋn Provincia Pisa din Italia cu glaucom congenital, o boală rară care afectează nervul optic. Celulele nervului mor, iar vederea se poate pierde parţial sau total. Andrea Bocelli a crescut la ferma părinţilor săi, printre podgorii și plantaţii de măslini.

Ȋn cazul lui Andrea Bocelli vederea s-a pierdut repede, boala avansȃnd ȋntr-un mod galopant. În plus de asta, Andrea a suferit și un accident nefericit. Avea numai 12 ani cȃnd, ȋn urma unei lovituri la cap, și-a pierdut total și irecuperabil vederea. Se afla la un meci de fotbal, iar lovitura a produs o hemoragie a creierului.

Rămas orb, Andrea Bocelli s-a concentrat pe muzică, dar și pe școală. A luat lecţii de pian, flaut și saxofon. De asemenea, Bocelli a studiat și Dreptul, fiind recunoscut ca avocat de excepţie ȋn Pisa.

Norocul i-a surâs lui Andrea Bocelli în anul 1992, când a fost remarcat la audiţiile pentru tenori. A fost ales să interpreteze banda demo a piesei Miserere’ a lui Pavarotti. La auzul timbrului vocal al lui Andrea, însuși Pavarotti a fost impresionat.

Andrea Bocelli a obţinut un succes spectaculos, ȋnregistrȃnd ”Miserere” ȋmpreună cu Zucchero. Cȃnd Zucchero și-a ȋnceput turneul European, l-a invitat pe Andrea Bocelli să interpreteze acest cȃntec. Vocea sa a impresionat o lume întreagă și continuă s-o facă din acel moment.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×