Ce fac românii din Italia pentru a nu mai fi amendați după noul Cod Rutier

Maria Cristina   
în Stiri de ultima ora
12/12/2018, 11:19
Ce fac românii din Italia pentru a nu mai fi amendați după noul Cod Rutier
Ce fac românii din Italia pentru a nu mai fi amendați după noul Cod Rutier
Ce fac românii din Italia pentru a nu mai fi amendați după noul Cod Rutier. Românii care locuiesc în Italia s-au arătat extrem de revoltați la aflarea veștii despre schimbare codului rutier. Aceștia nu au stat prea mult pe gânduri și au născocit deja patru metode pentru a „fenta” legea italiană.

Sute de mii de români din Italia au fost afectați de schimbările Codului Rutier și au luat cu asalt Birourile de Înmatriculări din Italia pentru a obține informații în acest sens. Cei care dețin mașini înmatriculate în România riscă amenzi usturătoare. Câțiva au fost deja amendați sau li s-a pus sechestru pe mașină.

Cum „fentează” românul din Italia noul Cod Rutier

Câțiva români din Italia au găsit deja patru modalități de a scăpa de amenzi sau sechestru. Sute de mii de români nu își mai folosesc mașinile în Italia și încearcă să găsească înțelegere din partea autorităților italiene pentru a-și trimite mașinile în România. Dar legea spune clar: Ori ai autovehiculul înmatriculat sau eradiat în Italia. Acest lucru implică o sumă destul de mare de bani, iar cei mai mulți români preferă să scoată mașina din țară.

Românii din Italia se simt discriminați de această lege și considerp că nu li s-a acordat timp pentru a rezolva problema și au fost amendați chiar din a doua zi după ce noul Cod a intrat în viguare.  Italienii dau amenzi usturătoare românilor și pot ajunge chiar și la confiscarea documentelor și mașinii.

„Românii rezidenți aici în Italia, care și-au înmatriculat mașinile pe numele rudelor din România au la dispoziție patru variante pentru a scăpa de amenzi. Prima și cea mai simplă, este scoaterea mașinii din Italia pe o platformă, a doua variantă este scoaterea mașinii din Italia și dusă acasă în România cu un șofer care nu are rezidență în Italia, a treia variantă este eliberarea unui act de învoire care le permite să circule 24 de ore și să scoată mașina din Italia. Dar asta implică reținerea documentelor și eliberarea unor plăcuțe provizorii care, însă, trebuie și ele asigurate. A patra variantă este reînmatricularea mașinilor aici în Italia si din acest motiv, aceste birouri de înmatriculări din toată Italia vor fi foarte probabil luate cu asalt de românii rezidenți aici care au ales soluția înmatriculării în România din motive economice”, a transmis pentru Digi24, Sergiu Balaban.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×