Ce fac bulgarii cu chipul lui Nicolae Ceaușescu. Turiștii români care au fost pe litoralul vecinilor au rămas uimiți

Alexa Serdan    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri mondene
25/08/2019, 19:47
Ce fac bulgarii cu chipul lui Nicolae Ceaușescu. Turiștii români care au fost pe litoralul vecinilor au rămas uimiți
Imaginea lui Nea Nicu se vinde bine de comercianții bulgari de la castelul Reginei Maria din Balcik. Sursa foto: universulargeas.ro

Imaginea fostului președinte comunist Nicolae Ceaușescu se vinde bine pe litoralul bulgar, în timp ce la noi tot ce ține de ”Tovarășul” a dispărut. Vecinii noștri bulgari știu cum să facă bani de pe urma lui Ceaușescu.

Chipul lui Nicolae Ceaușescu se vinde bine pe litoralul bulgăresc

Chipul „Tovarășului” Nicolae Ceaușescu apare pe mai multe suveniruri de pe litoralul bulgăresc. Fie că este vorba de magneți, căni sau alte nimicuri bulgarii au reușit să facă bani de pe urma fostului președinte comunist. Pe lângă chipul „celui mai iubit fiu al poporului român” mai apar suveniruri și cu alte figuri triste ale istoriei, printre care se numără Stalin sau Hitler.

Turiștii care ajung la Balcik, la castelul Reginei Maria sau în alte stațiuni din Bulgaria, cum ar fi: Varna, Nisipurile de Aur sau Albena pot observa comercianții care au expuse mărfuri care poartă imaginea lui Nicolae Ceaușescu. La doar câțiva kilometri de granița cu România ”Tovarășul” este comercializat de bulgari la sume modice. Chipul lui Ceaușescu apare pe magneți sau căni care se vând începând cu 7 lei, potrivit Libertatea.

Cât costă un magnet cu Ceaușescu pe litoralul bulgăresc
Magneți cu chipul lui Nicolae Ceaușescu vânduți în Bulgaria la doar 3 leva. Sursa foto: libertatea.ro

Cine cumpără suvenirurile cu imaginea lui Ceaușescu

„Românii voștri cumpără, dar cumpără și cei din Occident care vin în vizită. Mai ales chipul lui Ceaușescu pe copia unui timbru poștal este căutat. Americanii, de exemplu, nu iau suveniruri cu fața lui Trump, preferă figurile istorice mai vechi, printre care și Ceaușescu al României”, a declarat un comerciant bulgar pe nume Boris pentru Libertatea.

De asemenea, bucățile de lemn cu imaginea lui Nicolae Ceaușescu sunt foarte cumpărate de românii care ajung la castelul Reginei Maria din Balcik. La taraba lui Boris care se află doar la câteva sute de metri de frumosul castel aflat pe malul Mării Negre, bulgarul vinde magneți cu Nea Nicu cu 3 lei (circa 7 lei) și căni la 5 și 7 leva (aproximativ 12-17 lei)

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×